Friday, July 14, 2017

# Cik Amiera Travel # Sabah Trip

Sabah Trip - Day 1 (Sabandar Leisure Rides, 3D Wonders Museum - PART 1)

Assalamualaikum..

Actually, draft post ni dah tertangguh 4 bulan tapi tu belum cukup lama compare dengan trip Korea & Singapore..dekat setahun baru nak tulis, semua bende dah banyak lupa..kikiki..so here the 1st post of my first trip to Sabah..😂

we depart on 3rd March at 7.35 in the morning with MAS..actually 3 month sebelum fly, kiteorang compare tiket Air Asia, Malindo and MAS tapi MAS yang paling murah date tu..so this time be my 2nd time fly with MAS..
  
heading to airport...

for those Malaysian yang tanya kenapa miera guna pasport walaupun dalam Malaysia..untuk Malaysian, ade dua option sebenarnya..boleh guna i/c, boleh guna pasport jugak..kalau guna i/c, masa kat airport KK, immigresen akan bagi satu slip untuk sepanjang korang kat Sabah..slip tu tak boleh hilang tau, sebab masa balik nanti dieorang akan cek lagi..tapi miera ni jenis clumsy, nanti tak tau letak mana, hilang ke ape slip tu dah tak boleh balik Semenanjung plak..T_T so miera decide guna pasport, kalau pasport die akan cop je macam kite g oversea.. 
tak tau kenapa, every time i fly..i always love this scenery...
ni antara reason why i love flying with MAS..

after a long flight, dalam 2 jam lebih macam tu, sampai kat airport Kota Kinabalu dalam pukul 10.10 pagi..we're going to find our tour guide yang dah tunggu kat airport untuk ke Kundasang..dalam sejam kalau dari city..
berhenti makan sebelum sampai Kundasang..

lepas makan, first stop kami Sabandar Leisure Rides.

1) SABAH LEISURE RIDES.
  
  
 Girls squad..~~^^

Bakau Park
Bakau Park ni dalam kawasan Sabandar ni jugak..kalau ikutkan orang yang bukan jiwa nature, Bakau Park ni takde bende pun nak tengok tapi for me, i love to be close with nature sebab rasa tenang je..Bakau Park ni kawasan besar jugak and ade few bench kat situ kalau korang nak posing2 kan..ade jugak Restoran Bamboo tapi sebabkan dah makan so takde lah nak explore restoran dah..hihihi

  

2) 3D Wonders Museum
3D Museum ni sebelah je dengan Rumah Terbalik, dalam satu kawasan tu..disebabkan Rumah Terbalik tu sekejap je so kiteorang decide nak skip je, ganti dengan 3D Museum..

okay, fine.!!!!

walaupun, nampak tak banyak tempat pergi trip KK nih tapi still rasa tak boleh sumbat semua dalam satu entry...so will continue the other places in next next next entry..ahahah


1) SABANDAR LEISURE RIDES

2) 3D WONDERS MUSEUM
WEBSITE : http://www.upsidedownhouse.com.my/3d-wonders-museum/

No comments: