Monday, July 10, 2017

# South Korea

Discovery Korea Your Way (DKYW) 2017 Campaign [FREE VOUCHER/COUPON BOOKLET]

Assalamualaikum..
Annyeonghaseyo, joh-eun achim..😊

hai, for those yang nak travel ke Korea Selatan tu kan..miera nak share something yang korang boleh apply sebelum ke Korea..mungkin ada yang tahu pasal ni, mungkin ada yang juga yang tak tahu kan..

so harini miera nak share macam mana nak dapatkan booklet free untuk voucher & diskaun yang korang boleh guna masa kat Korea nanti..dalam booklet ni macam-macam promo ade tapi tak lah semua & yang paling penting T-Money korang boleh dapat free je so kat sana tak perlu dah nak beli T-Money, just topup je nanti..*melainkan tercicir kat sane macam kiteorang haritu terpaksa beli baru..T_T 

T-Money ni lebih kurang macam Touch 'n Go kite jugak cuma nye die advance sikit sebab boleh guna untuk tambang cab...😊 so kalau ada booklet ni memang banyak yang korang boleh jimat untuk entrance tiket, tiket bus macam-macam lah..last year miera pergi sempat guna dua je rasenye...biler balik Malaysia, rasa rugi sangat-sangat tak guna sebab kiteorang takde plan nak ke tempat tu..

selain T-Money, ade diskaun 30% untuk KTX, City Tour Bus, Sea Life Aquarium Busan and macam-macam lagi lah..jadi macam mana nak dapatkan booklet nih.? 

KLIK UNTUK KE WEBSITE KTO first of all korang kena register dulu untuk yang bukan member, kalau dah register just log in je..


then lepas Register & Log In, pilih TAB Tour & Packages, dia akan keluar 
Discovery Korea Your Way (DKYW) 2017 Campaign (ikutlah tahun biler korang apply naa)..


biler keluar page ni, korang just klik Survey yang sama macam yang miera bulatkan kat gambar atas ni..biler dah klik Survey tu akan keluar page baru..

Klik Start Now untuk jawab survey.
dah habis jawab survey, klik Submit Now
lepas tu KTO akan bagi Reference Code lepas dah habis jawab survey..then klik Email me survey reference tu..
check email korang ade dapat tak email dari KTO..

email ni korang kena print & bawa masa nak redeem..dan setiap satu reference code hanya untuk satu account KKC sahaja..maknanya sorang satu booklet je, tak boleh dapat dua tiga..

Dokumen yang diperlukan untuk redeem booklet :- 
1)  Kaki Korea Club member username and email address (tulis je dekat email yang korang print tu)
2) Salinan flight itinerary (untuk 2017, traveling period dari APRIL 2017 to MARCH 2018)
3) Salinan i/c depan belakang
4) Reference Code (print je email yang KTO send tu, senang)

kalau wakil yang tolong amekkan, dokumen yang sama jugak kena sediakan & wajib lengkapkan survey untuk dapatkan reference code..miera ingatkan lagi sekali na, 1 ACCOUNT untuk 1 BOOKLET SAHAJA..

Untuk warga KL/Selangor, korang boleh pergi redeem kat :-

Redemption locations:
1. Korea Plaza
Ground Floor, Menara Hap Seng, Jalan P. Ramlee, Kuala Lumpur
Operation hours:
Mon–Fri: 10am–7pm
Sat: 10am–3pm
Closed on Sun & Malaysia public holidays

2. Korea Train eXpress (KTX) Exhibition Hall (max 15 booklets per redemption)
Lot 08-09, Level 1, NU Sentral Mall, Kuala Lumpur
Operation hours:
Mon–Sun: 10am–10pm

ni pun miera amek je pamplet yang ade kat situ..


and jangan lupa jenguk KTX Exhibition Hall kot2 dapat free coupon train kan tapi yang tahun lepas punye, tak sure 2017 punye ada ke tak..so korang kena singgah sana tau..

satu lagi kalau korang pergi KTO tu, jangan lupa amek segala pamplet, brochure ke buke ke..whatever yang ade kat situ..kadang-kadang dalam tu ade lagi voucher/coupon..amek je na, free lagipun..at least boleh guna untuk travel kan..


*Macam mana pulak kalau yang duduk luar kawasan KL/Selangor.?boleh redeem tak.?
- jawapannya BOLEH..dokumen sama macam kat atas tu, lepas tu masukkan dalam stamped envelope atau POS Laju parcel via mail..envelope mesti saiz C4 (229mm X 324mm) berstem RM 3.50 ataupun parcel POS Laju at least 280mm X 200mm atau besar (bergantung number of your redemption) 

Alamatkan envelope / parcel korang ke :-

Korea Plaza,
Korea Tourism Organization
Ground Floor,
Menara Hap Seng,
Jalan P. Ramlee
50250 KL.



UNTUK MAKLUMAT LANJUT, korang boleh tengok website KTO (klik SINI) naaa...πŸ˜‰ website KTO ade macam-macam info kalau korang dah tak tau sangat nak pergi mana..carik je dalam website KTO tu..


KLIK SINI untuk my previous trip 2016...tq ❤


No comments: