♥Mr. Nuffnang♥

Thursday, March 9, 2017

KOREA TRIP - Seoul Day 4 (MBC World, Samcheong-dong)

Assalamualaikum..

DAY 4 kat Korea.. ke mana kite harini ye..?

ni kalau peminat2 tak kisah lah kpop ke, kdrama ataupun kvariety, mesti tau station Tv MBC kan..disebabkan kami ni giler Korean, MBC World masuk dalam list itinerary..hehe..kalau ikutkan nak pergi SBS, KBS sekali tapi tak sempat..so kite jejak MBC World jelah naa..

nak ke MBC World ni dari JongGak Station (Line 1) ke Seoul Station then transfer amek ke Digital Media City Station (Airport Railroad Express Line) then amek Exit 9..yang ni memang kena Exit 9 tau korang, kalau salah exit memang bersapaulah jalan jauh..hihih, kiteorang dah rasa, salah amek exit..pergi amek Exit 6 instead of Exit 9..penat ya amat..

bagi yang memang fanatik dah sampai MBC, seronok die lain macam..hahaha..MBC WORLD ni ada 3 zone..M Zone yang ni best sebab boleh tengok Big Bang konsert Hologram..B Zone more to amek gambar je..C Zone yang ni pun best, attraction MBC variety program..untuk 3 section die ade bagi map & staff akan bawak korang tour dalam MBC tu..ade jugak masuk konti kot rasenye tapi masuk dalam tu tak boleh amek gambar sebab dieorang tengah recording kalau tak silap mase tu recording Radio Star sebab nampak Kyuhyun..tak sangka tak percaya, selama ni tengok dalam tv je..wehiiii...
Tiket MBC WORLD
habis jalan dalam map tu, amek gambar kat luar plak..kot-kot terjumpa retis kan tapi takde..
Kalau biase tengok Muhan Dojeon memang confirm kenal tempat ni..^^~
 MBC yooooww..dah jom lah balik..!!
Next destination is Samcheong-dong

Nak datang sini pun kiteorang macam jalan jauh jugak..tak tau jalan pun tapi beranikan diri tanya sorang ahjumma ni, die dalam perjalanan nak balik mungkin..tanya2 die pun tak tau tempat tu kat mana, tapi die sanggup patah balik bawa kiteorang pergi Information Centre yang memang kalau die nak balik memang jauhlah jadinya..

sampai Information Centre, tanya jalan apa semua ingatkan ahjumma tu habis ikut kiteorang sampai situ jelah..tapi u know what, die ikut sekali pergi tempat tujuan kiteorang..sebab die cakap die pun tak tau tempat tu, so die ikut sekalilah nak tau..dah sampai tempat tujuan, ahjumma siap offer nak amekkan gambar kiteorang..alahaiii, baiknya..😊 고마워요 이모. 진짜 고마워..😍
 yeahhh..sampai jugak akhirnya..😄
 ni gambar yang ahjumma tu amekkan..😉
siapa pengikut setia Running Man memang akan tau tempat ni kan, tempat Gary & Ji Hyo amek gambar..hihih
 sejuk ya amatttt..tak tau lah dieorang ni macam mana boleh kerja tengah2 sejuk ni kan..huhu

habis pusing-pusing kat sini, kami ke Myeong-dong plak cari makan..settle makan balik hotel, mandi-mandi lepas tu tidur..

NOTES :
1) MBC WORLD (Fee : Adults 18,000 won)
by Subway
Digital Media City Station (IAirport Railroad Express Line), Exit 9.


2) SAMCHEONG-DONG
by Subway
• 570m from Exit 1, Anguk Station, Subway Line 3 toward Jeongdok Library (10 minutes)
• 1km from Exit 5, Gyeongbokgung Station (Subway Line 3) and toward Gyeongbokgung Intersection (20 minutes)


UPDATE : 

No comments: