Wednesday, February 22, 2017

# Shaklee

BERMULANYA DENGAN SHAKLEE..

Assalamualaikum...

miera yang dulu memang tak percaya supplemen kesihatan and i'm more to iklan produk yang cepat putih..sebut je produk ape, macam-macam dah miera makan tapi tak konsisten, effect pun sekejap, biler stop takde lah effect pape..plus pada miera harga agak mahal untuk penggunaan hanya sebulan je..

2014.
lepas miera tengok one of my friend update pasal Shaklee, rasa macam nak try..masa tu dia buat promo Set Kecantikan..pada miera berbaloilah sebab rm1xx dapat dua botol tapi disebabkan miera ni jenis tak menyabar, miera habiskan apa yang miera beli tu je, lepas tu memang lama stop..

masa tu memang tak pernah amek tau pun pasal Shaklee, yang miera tau mase tu kononnya Shaklee memang takde effect apa-apa pada miera & lepas pada tu miera memang tak percaya langsung supplemen..padahal ade je effect cumanye tak lah putih yang macam miera obseskan sangat tu & mungkin cara makan supplemen tu tak betul..

dalam pada tempoh tu miera memang follow Master Nana, mula-mula memang tak amek kisah langsung...pernah lah jugak pm Master Nana tapi bukan pasal Shaklee tapi pasal makeup..hihih..pernah lah jugak terdetik kat hati nak tanya Master Nana bisnes yang die buat..sebab memang selalu nampak MNM update bende-bende positif je..

2016.
i know that my daily food tak sesihat mana...miera tak pernah amek tau pasal pyramid makanan, protein ke vitamin ke karbohidrat ke semua tak tau..apa yang miera nampak jajan, air gas, bende2 merapu je makan plus fast food..miera memang jenis yang suke delivery sebab miera tak suka keluar jumpe orang..pernah dulu sampaikan tiap2 minggu order fast food, MCD lah, Domino's lah, Pizza Hut lah..every week tau, every week...miera yang tak pernah naik berat badan sikit pun, memang masa tu naik mendadak sangat..πŸ˜‚πŸ˜‚

mula-mula tu tak kisah sangat tapi makin lama macam perubahan tu drastik sangat & masa tu miera memang tau i need to change my tabiat pemakanan..hahaha..seram oiii, tetibe naik lemak banyak nau..

akhirnya, tahun 2016 tu Allah bukak pintu hati miera tanya pasal produk Shaklee kat Master Nana and ape yang buat miera terbukak hati masa tu Master Nana cerita pasal rumah, kereta, bonus bisnes & setiap post-post die selalu sangat menggoda tau..impak dari post tu yang buatkan miera nak tau lebih lagi pasal Shaklee tapi mase tu tanya-tanya harga je dulu sebab nak buat bajet sebelum beli..biler dapat je gaji terus beli & daftar ahli Shaklee under Master Nana..MNM terangkan detail pasal harga & kelebihan jadi ahli..serius harga ahli lagi untung berbanding harga retail..wehiiii, untung berganda uolsss..😜

selepas on Shaklee, off Shaklee and now here i am..miera yang dulu sangat skeptikal dengan supplemen, sekarang boleh dikira sangat2 pentingkan supplemen..balik kampung angkut supplement, pergi travel angkut supplemen..haaa, giteww..gigih tau angkut supplemen and of coz sekarang sebelum nak amek supplemen miera akan tanya upline ataupun google sendiri fungsi & manfaat setiap supplemen yang miera amek..

and miera bersyukur sangat sebab Allah bukak hati miera kenal Shaklee, kenal orang2 dalam Magnificent, Brilliant and of coz team besar Spectacular..perjalanan miera dalam Shaklee ni jauh lagi, kadang2 tergelincir, selalu tersasar, terlampau selesa tapi hati selalu minta jangan hilang sikit pun rasa sayang atau ragu-ragu kat Shaklee & WILL ALWAYS BE SHAKLEE.. ^^~

Terima Kasih untuk yang baca sampai habis..

Saranghaeyong...^^~
 μ‚¬λž‘ν•΄μš©..!!! πŸ’πŸ’

Facebook : Nor Amira
Whatsapp/Telegram : 011-21818263


No comments: