Thursday, February 2, 2017

# backpackers to Singapore # Cik Amiera Travel

Backpackers ke Singapore ~ Day 2

Assalamualaikum..

Ya Allah, berzaman dah baru nak sambung update kisah ke Singapore..ahahaha
 breakfast dulu sebelum jalan..hehe
suasana pagi di Chinatown
harini dah last day dah, sebelum balik jalan dulu nak pergi Singa Muntah kata nya..so dari Chinatown tu kami naik MRT sampai Dhoby Ghaut, dari station DG plak tukar amek Line 5 (North South Line) ke Raffles Place..dah sampai Station  mencari Singa Muntah nye tak jumpa, adoiiii..ahahah..at last tanya security guard mungkin, tak sure..jadi dialah yang tunjuk jalan ke sana..
bye Chinatown...panjang umur sampai lagi..heheh

 
 wehiiii...hai sang Singa..:)
 di kejauhan je dapat tengok..hehe
dah habis posing2 kat Merlion Park ni, kami bergerak ke Arab Street pulak untuk makan tengahari..tak sempat pun nak jalan-jalan kat sana, pergi makan je..next time, insyaAllah..:)
 kami makan kat kedai ni..

 kalau u naik teksi, u bagitau je nak pergi Arab Street..kedai ni berhadapan dengan Sultan Mosque..
 kongsi dua orang, jimat..hihih
lepas makan terus jalan ke station bus..balik kite naik bus plak, tak naik train dah..after few hours sampailah kami kat KL..yahooo, syok nye jejak kaki kat tanah air sendiri..^_^
 ni beli kat USS semalam..:)
ni je yang sempat grab..trip Sdn Bhd memang takde bajet nak belikan untuk orang, beli untuk adik-adik & mak je..hihi

Alhamdulillah, selesai trip backpackers dua hari ke Singapore..next time, insyaAllah kalau ade rezeki nak pergi lagi..^_^

No comments: