♥Mr. Nuffnang♥

Wednesday, February 22, 2017

BERMULANYA DENGAN SHAKLEE..

Assalamualaikum...

miera yang dulu memang tak percaya supplemen kesihatan and i'm more to iklan produk yang cepat putih..sebut je produk ape, macam-macam dah miera makan tapi tak konsisten, effect pun sekejap, biler stop takde lah effect pape..plus pada miera harga agak mahal untuk penggunaan hanya sebulan je..

2014.
lepas miera tengok one of my friend update pasal Shaklee, rasa macam nak try..masa tu dia buat promo Set Kecantikan..pada miera berbaloilah sebab rm1xx dapat dua botol tapi disebabkan miera ni jenis tak menyabar, miera habiskan apa yang miera beli tu je, lepas tu memang lama stop..

masa tu memang tak pernah amek tau pun pasal Shaklee, yang miera tau mase tu kononnya Shaklee memang takde effect apa-apa pada miera & lepas pada tu miera memang tak percaya langsung supplemen..padahal ade je effect cumanye tak lah putih yang macam miera obseskan sangat tu & mungkin cara makan supplemen tu tak betul..

dalam pada tempoh tu miera memang follow Master Nana, mula-mula memang tak amek kisah langsung...pernah lah jugak pm Master Nana tapi bukan pasal Shaklee tapi pasal makeup..hihih..pernah lah jugak terdetik kat hati nak tanya Master Nana bisnes yang die buat..sebab memang selalu nampak MNM update bende-bende positif je..

2016.
i know that my daily food tak sesihat mana...miera tak pernah amek tau pasal pyramid makanan, protein ke vitamin ke karbohidrat ke semua tak tau..apa yang miera nampak jajan, air gas, bende2 merapu je makan plus fast food..miera memang jenis yang suke delivery sebab miera tak suka keluar jumpe orang..pernah dulu sampaikan tiap2 minggu order fast food, MCD lah, Domino's lah, Pizza Hut lah..every week tau, every week...miera yang tak pernah naik berat badan sikit pun, memang masa tu naik mendadak sangat..πŸ˜‚πŸ˜‚

mula-mula tu tak kisah sangat tapi makin lama macam perubahan tu drastik sangat & masa tu miera memang tau i need to change my tabiat pemakanan..hahaha..seram oiii, tetibe naik lemak banyak nau..

akhirnya, tahun 2016 tu Allah bukak pintu hati miera tanya pasal produk Shaklee kat Master Nana and ape yang buat miera terbukak hati masa tu Master Nana cerita pasal rumah, kereta, bonus bisnes & setiap post-post die selalu sangat menggoda tau..impak dari post tu yang buatkan miera nak tau lebih lagi pasal Shaklee tapi mase tu tanya-tanya harga je dulu sebab nak buat bajet sebelum beli..biler dapat je gaji terus beli & daftar ahli Shaklee under Master Nana..MNM terangkan detail pasal harga & kelebihan jadi ahli..serius harga ahli lagi untung berbanding harga retail..wehiiii, untung berganda uolsss..😜

selepas on Shaklee, off Shaklee and now here i am..miera yang dulu sangat skeptikal dengan supplemen, sekarang boleh dikira sangat2 pentingkan supplemen..balik kampung angkut supplement, pergi travel angkut supplemen..haaa, giteww..gigih tau angkut supplemen and of coz sekarang sebelum nak amek supplemen miera akan tanya upline ataupun google sendiri fungsi & manfaat setiap supplemen yang miera amek..

and miera bersyukur sangat sebab Allah bukak hati miera kenal Shaklee, kenal orang2 dalam Magnificent, Brilliant and of coz team besar Spectacular..perjalanan miera dalam Shaklee ni jauh lagi, kadang2 tergelincir, selalu tersasar, terlampau selesa tapi hati selalu minta jangan hilang sikit pun rasa sayang atau ragu-ragu kat Shaklee & WILL ALWAYS BE SHAKLEE.. ^^~

Terima Kasih untuk yang baca sampai habis..

Saranghaeyong...^^~
 μ‚¬λž‘ν•΄μš©..!!! πŸ’πŸ’

Facebook : Nor Amira
Whatsapp/Telegram : 011-21818263


Thursday, February 2, 2017

KOREA TRIP - Seoul Day 3 (K-Guesthouse & Namsan Tower)

Assalamualaikum..

Okay, day 3 kami dah sampai Seoul dalam pukul 11.00 pagi dari Busan pukul 5.40 pagi..kat Korea nih yang bestnye Train dieorang sangat punctual..kat Malaysia belum cukup punctual sangat lagi..hahaha

sampai Seoul Station, kami terus amek subway ke K-Guesthouse Insadong 2..dari Seoul Station amek Line 1 ke Jonggak Station (Exit 4)..masa mula2 sampai kiteorang amek salah exit 3, jadi jenuh nak angkat beg naik tangga, dengan kena melintas jalan lagi..jauh dari exit 4 tau, so kalau korang naik subway, make sure amek exit yang betul..kalau tak memang jauh lah korang kena menapak..

sampai guesthouse awal sebelum waktu check in, so letak beg je dulu..owner bawak tour kat dalam guesthouse tu & bawak tunjukkan jalan nak pergi balik guesthouse..memandangkan ade sejam lebih lagi sebelum check in, kami decide nak lepak kat Holly's Coffee je..this one my fave coffee shop kalau kat Korea..^_^

kat sini lah revised itinerary & banyak tempat skip sebab macam tak cukup masa plak rasa nya..lepas sejam lebih, balik guesthouse untuk check in & rehat...Ya Allah, memang penat sangat duduk sini..stamina kena kuat kalau nak berjalan sendiri tanpa tour guide..
dah lepas penat, siap2 nak g Namsan Tower je..sebab dah malam..hihih..kami decide jalan kaki nak ke Namsan, dari jauh nampak je Namsan tu..last2 masuk 7E, tu pun kawan nak cucuk duit & terus tanya pekerja 7E cara nak ke Namsan...dah alang2 die pun dah habis kerja, die bawakkan kiteorang & ajar nak naik bus ke Namsan..TQ to him, sampai jugak Namsan tapi..ade tapi tau..hahaha

ingatkan bus tu sampai atas betul, rupanya kat bawah je, menapak lagi panjat bukit sebelum sampai kat cable car..fuhhh, sumpah penat..dah sampai atas memang penat giler tapi berbaloi sebab scenery cantik...kalau tahun lepas datang sini waktu siang, so tak berapa sangat..:)
dah habis round kat Namsan, naik cable car & then naik Namsan Orumi plak..tak sanggup daku nak turun bukit hoiiii...Namsan Orumi ni die connection antara Namsan Cable Car dengan Namsan Turnel 3..

sampai bawah, konon nak carik subway station...pusing2 tak jumpa jalan nak balik, berjam jugak jalan..Ya Allah, dugaan sangat2 duduk sini..jalan2 sampai Myeongdong Market tapi sampai je dah banyak kedai tutup...dugaan lagi..dengan sejuknya lagi, last-last keluar gigih juga nak carik subway tapi malangnya dah pukul11 lebih, subway pun dah tutup..malang sungguh harini..pusing-pusing tempat macam sama tapi bukan, nak menangis rasa kat situ..

berapa kali pusing pun tak tau, sampailah member nampak satu bangunan yang familiar area guesthouse tu..at last lepas berjalan lama sampai jugak kat guesthouse, masuk bilik masing-masing terdampar dah dek kepenatan..tak sedar dah lelap pukul berapa sampai ke pagi..

seriusly, i'm very bad with manual map & direction..tapi kalau guna apps, insyaAllah boleh..hihih..

selesai hari ke3 kat Korea, phewww..banyak lagi hari nak kena ingatkan balik nih..huhuh.. ^_^

okay, till then guys..

UPDATE : KLIK SINI - KOREA DAY 4

Backpackers ke Singapore ~ Day 2

Assalamualaikum..

Ya Allah, berzaman dah baru nak sambung update kisah ke Singapore..ahahaha
 breakfast dulu sebelum jalan..hehe
suasana pagi di Chinatown
harini dah last day dah, sebelum balik jalan dulu nak pergi Singa Muntah kata nya..so dari Chinatown tu kami naik MRT sampai Dhoby Ghaut, dari station DG plak tukar amek Line 5 (North South Line) ke Raffles Place..dah sampai Station  mencari Singa Muntah nye tak jumpa, adoiiii..ahahah..at last tanya security guard mungkin, tak sure..jadi dialah yang tunjuk jalan ke sana..
bye Chinatown...panjang umur sampai lagi..heheh

 
 wehiiii...hai sang Singa..:)
 di kejauhan je dapat tengok..hehe
dah habis posing2 kat Merlion Park ni, kami bergerak ke Arab Street pulak untuk makan tengahari..tak sempat pun nak jalan-jalan kat sana, pergi makan je..next time, insyaAllah..:)
 kami makan kat kedai ni..

 kalau u naik teksi, u bagitau je nak pergi Arab Street..kedai ni berhadapan dengan Sultan Mosque..
 kongsi dua orang, jimat..hihih
lepas makan terus jalan ke station bus..balik kite naik bus plak, tak naik train dah..after few hours sampailah kami kat KL..yahooo, syok nye jejak kaki kat tanah air sendiri..^_^
 ni beli kat USS semalam..:)
ni je yang sempat grab..trip Sdn Bhd memang takde bajet nak belikan untuk orang, beli untuk adik-adik & mak je..hihi

Alhamdulillah, selesai trip backpackers dua hari ke Singapore..next time, insyaAllah kalau ade rezeki nak pergi lagi..^_^