♥Mr. Nuffnang♥

Friday, May 5, 2017

JOM.!! DETOX CARA SHAKLEE..

Assalamualaikum..

Apa itu DETOX?

haaa, mungkin ade yang tak tau jugak ape itu detox kan.. detox ni ataupun nama penuhnya detoksifikasi ialah proses penyingkiran toksin dalam badan kite..

Mulakan langkah baharu dengan SET DETOX dari Shaklee dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada bahan sinergi herba lembut dan nutrien lain, membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi.

Mengapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

7 Manfaat Detox:

✔Menurunkan Berat Badan
✔Kolon Lebih Sihat
✔Meningkatkan Tenaga
✔Mengawal Nafsu Makan
✔Kulit Lebih Cantik
✔Menguatkan Sistem Imun
✔Tidur Lebih Lena

Kelebihan Produk Shaklee Set Detox :

✔ VIVIX -  Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen.

✔ DTX COMPLEX - Kandungan DTX Complex Shaklee kaya antioksida bantu rangsang baik pulih dan regenerasi sel hati dan bantu mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin dari badan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

✔ ALFALFA - Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral. Alfalfa juga membantu tingkatkan sistem penghadaman, melawan keasidan (asid) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan. Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya agen penyahtoksin sejak turun temurun.

✔ HERB-LAX -  Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus. Mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan & melancarkan sistem pencernaan.

✔ PEPPERMINT GINGER - Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda. Kandungan dalam supplement ini mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman. miera akan suggest kat orang yang sering mual dan loya yang morning sickness untuk ambil supplement Peppermint Ginger Plus ni.

KLIK GAMBAR UNTUK BELIAN TERUS..


Untuk sebarang pertanyaan ataupun order, boleh contact miera di :-

Shaklee Independent Distributor
Amiera  (1228613)
FB : Nor Amira
Phone : 011-21818263
Email : lurvelyamier88@gmail.com








Tuesday, March 14, 2017

KOREA TRIP - Seoul Day 5 (Eid Guesthouse, SM Town, K-Star Road, Line Store)

Assalamualaikum..
Hye uolsss...πŸ˜‰

Sekejap je dah hari ke5 kat Korea..😒

pagi ni kami dah siap2 punggah beg nak check out K-Guesthouse Insadong 2 & check in Eid Guesthouse kat Itaewon..dari K-Guesthouse ni kami amek train dari Jonggak Station (Line 1) ke Dongmyo and tukar train amek Line 6 untuk ke Itaewon Station..sampai Itaewon Station amek Exit 3 & bersiap sedialah naik bukit naa..πŸ˜‚ sebelum sampai Eid Guesthouse ni korang akan lalu depan Masjid Itaewon dulu & jalan depan sikit lagi korang akan jumpa Eid Halal Korean Food restauran..yang kiteorang ni lurus bendul, pergi terus ke Eid Guesthouse..tak singgah tanya kat restauran, dah lah kena patah balik p restauran cakap nak check in, ponek tau..πŸ˜…

Masjid Itaewon & jalan depan sikit lagi jumpa Eid Halal Food Restaurant..
Map to Eid Guesthouse..just in case kalau u nak naik cab, tunjuk je map ni ataupun bagitau Seoul Mosque..
dah settle check in, tengok2 guesthouse semua kiteorang keluar cari makan plak..yang ni senang sebab Itaewon banyak tempat makanan halal, cuma sediakan ongkos je..hihih..dah alang2 kiteorang duduk Eid, makan pun kat Eid jugak lah..sebab memang sebelum pergi lagi kiteorang aim nak makan kat sini..serius, owner Eid memang peramah & baik sangat..😘
licin tau pinggan masing2 makan..hihihi
dah makan, kiteorang gerak ke SM Town at COEX Mall..yang ni memang tak larat lah nak turun bukit dah, tahan je bus yang lalu dalam Itaewon tu..sampai Itaewon Station amek Line 6 ke Sindang then tukar Line 2 ke
-->Samseong Station Line2 then Exit 5 or 6..COEX Mall directly connected dengan station..COEX Mall ni salah satu underground shopping mall kat Seoul..
Actually, SMTOWN Coex Atrium ni terletak right next to COEX Mall..memang senang cari..dalam ni ade SUM STUDIO, SMTOWN LIVErary CAFΓ‰, and SMTOWN THEATRE..kiteorang jalan cuci mata je dalam ni, tak ingat dah bape floor..πŸ˜‚πŸ˜‚
              



dalam sejam lebih macam tu kot, dah habis jalan cuci mata, puas turun naik escalator dalam SMTOWN ni kiteorang gerak ke Apgujeong Rodeo Street (K-Star Road) plak..

dari Samseong Station to Seolleung Station (Line 2) then transfer amek Bundang Line ke Apgujeong-Rodeo Station then dah sampai amek Exit 2..ni kiteorang cari exit pun jenuh, nasib baik tanya orang & die bawakkan jalan sekali dah alang2 dia pun keluar exit yang sama..heheh..

jauh tau jalan carik BTS..wehiiii


Sebenarnya kaki dah sakit, tu jalan sampai last #Gangnamdol..kalau ikutkan memang nak jalan SM, JYP dll tapi tak mampu nak tahan sakit kaki..ahahah

habis K-Star Road, kami ke
-->Line Friends Store & CafΓ©..actually, Line Store kat Korea ade banyak, yang kiteorang pergi ni yang the 1st flagship & store yang terbesar terletak di Garosu-gil..


handphone dah kehabisan bateri, jadi tak banyak gambar kat sini..miera beli casing phone je, geram sangat tengok, comel..kalau tak silap harga lebih kurang dalam RM80, tak ingat dah..

dah berpenat-penat jalan dalam ni kita pulanglah ye..yang bestnya, bila sampai Itaewon kat sana pun ade Line Store..hahaha, hadoiii..kalau tau memang situ je pergi..πŸ˜„πŸ˜„ sampai Itaewon konon nak tunggu bus naik atas, nan hado..dah pukul berapa plak kan time tu..tahan cab pun takde yang berhenti, last2 kuatkan je kaki daki uphill Itaewon tu..phewww..sampai guesthouse dekat pukul12 dah, penat sangat2..

so, sekian lah perjalanan kami hari ke5..


1) Eid Guesthouse
- 67-20, Usadan-ro 4-gil, Yongsan-gu, Itaewon, Seoul, South Korea 140-824
* Tips : kalau korang bawak luggage besar ataupun backpack berat, better naik cab sebab Eid Guesthouse ni macam kat atas bukit sikit..

2) SMTown
- Subway Samseong Station exits 5 and 6, line 2 (Enter Millennium Square through the path connected to
exits 5 and 6 of Samseong Station line 2)

Opening Hours: 11:00 – 22:00

3) Apgujeong Rodeo Street (K-Star Road)
- Apgujeong Rodeo Station, exit 2
* Sightseeing Tip: Start from explore Apgujeong-dong, Cheongdam-dong, Dosandae-ro Road, then Garosu-gil Street.


4) Line Store
Line Friends Store & Cafe
535-15, Sinsa-dong, Gangnam-gu
Seoul, Korea
Opening Hours: 12:00 – 21:00
Nearest Station: Sinsa Station
Direction:
Take exit no.8 at Sinsa station, walk straight and turn left after you pass Tous Les Jours Bakery, continue walk for around 5 minutes and you will find Line Friends Store & Cafe on your left side.



Friday, March 10, 2017

KL - SABAH - KL Trip (2017.03.03 - 2017.03.06)

Assalamualaikum...
hye uolsss...hihihi

percaya tak ni 1st trip miera dalam Malaysia yang jalan sendiri..kalau sebelum2 ni biasanya ikut rombongan Cik Kiah..hahaha..1st travel in 2017, miera jalan dalam Malaysia je & 1st time jugak jejak Sabah nih..πŸ˜…

ni tepek itinerary je dulu..nanti baru full story..hihih

*macam lah ade orang baca kan..😜

Full Itinerary Sabah Trip 4 hari 3 malam :-

🍁Day 1
- flight terlampau pagi, hahaha (7.35 - 10.10 am)
- tour guide pick up
- lunch Hj Lou Chinese Muslim Restaurant
- Sabandar Leisure Ride
- Rumah Terbalik & 3D Museum
- Kinabalu Park
- Crystal Hill
- Dinner
- Pasar Buah Kundasang
- Check in Celyn Resort Kinabalu
TOTAL PAKEJ = RM230/pax

🍁Day 2
- Desa Dairy Farm
- War Memorial Park
- Sabah Tea / Lunch
- Jambatan Tamparuli
- Kg. Salut (Lokan & Kelapa Bakar)
- Kokol Haven Resort
- Drop off KK & Check In Promenade Hotel
- Hard Rock (window shopping)
- Dinner

🍁Day 3
- Pasar Tamu Gaya Street (Sunday Only)
- Pasar Malam Sinsuran / Pasar Filipina
- Suria Sabah (movies Logan)
- Pasar Malam Sinsuran (makan seafood)
- Tapau MCD (Dinner)
- Balik hotel Rest & packing

🍁Day
- Check Out
- Oceanus Mall
- Todak Waterfront
- Signal Hill
- Mosque
- Museum Sabah
- Balik KL

Total Expenses :
Flight Ticket - RM 367.82 return (MAS)
Tiket ERL TBS-KLIA - RM 38.40
Celyn Resort Kinabalu - RM 196.23 (belum include tax) RM 208 (include tax) / 2pax
Promenade Hotel KK - RM 595 / 2pax
Tour Guide Kundasang - RM 230 / pax (2 days)
Kereta Sewa (Bezza) - RM 200
Duit shopping, entrance tiket & makan - RM 450

Total = RM1482

Thursday, March 9, 2017

KOREA TRIP - Seoul Day 4 (MBC World, Samcheong-dong)

Assalamualaikum..

DAY 4 kat Korea.. ke mana kite harini ye..?

ni kalau peminat2 tak kisah lah kpop ke, kdrama ataupun kvariety, mesti tau station Tv MBC kan..disebabkan kami ni giler Korean, MBC World masuk dalam list itinerary..hehe..kalau ikutkan nak pergi SBS, KBS sekali tapi tak sempat..so kite jejak MBC World jelah naa..

nak ke MBC World ni dari JongGak Station (Line 1) ke Seoul Station then transfer amek ke Digital Media City Station (Airport Railroad Express Line) then amek Exit 9..yang ni memang kena Exit 9 tau korang, kalau salah exit memang bersapaulah jalan jauh..hihih, kiteorang dah rasa, salah amek exit..pergi amek Exit 6 instead of Exit 9..penat ya amat..

bagi yang memang fanatik dah sampai MBC, seronok die lain macam..hahaha..MBC WORLD ni ada 3 zone..M Zone yang ni best sebab boleh tengok Big Bang konsert Hologram..B Zone more to amek gambar je..C Zone yang ni pun best, attraction MBC variety program..untuk 3 section die ade bagi map & staff akan bawak korang tour dalam MBC tu..ade jugak masuk konti kot rasenye tapi masuk dalam tu tak boleh amek gambar sebab dieorang tengah recording kalau tak silap mase tu recording Radio Star sebab nampak Kyuhyun..tak sangka tak percaya, selama ni tengok dalam tv je..wehiiii...
Tiket MBC WORLD
habis jalan dalam map tu, amek gambar kat luar plak..kot-kot terjumpa retis kan tapi takde..
Kalau biase tengok Muhan Dojeon memang confirm kenal tempat ni..^^~
 MBC yooooww..dah jom lah balik..!!
Next destination is Samcheong-dong

Nak datang sini pun kiteorang macam jalan jauh jugak..tak tau jalan pun tapi beranikan diri tanya sorang ahjumma ni, die dalam perjalanan nak balik mungkin..tanya2 die pun tak tau tempat tu kat mana, tapi die sanggup patah balik bawa kiteorang pergi Information Centre yang memang kalau die nak balik memang jauhlah jadinya..

sampai Information Centre, tanya jalan apa semua ingatkan ahjumma tu habis ikut kiteorang sampai situ jelah..tapi u know what, die ikut sekali pergi tempat tujuan kiteorang..sebab die cakap die pun tak tau tempat tu, so die ikut sekalilah nak tau..dah sampai tempat tujuan, ahjumma siap offer nak amekkan gambar kiteorang..alahaiii, baiknya..😊 κ³ λ§ˆμ›Œμš” 이λͺ¨. μ§„μ§œ κ³ λ§ˆμ›Œ..😍
 yeahhh..sampai jugak akhirnya..πŸ˜„
 ni gambar yang ahjumma tu amekkan..πŸ˜‰
siapa pengikut setia Running Man memang akan tau tempat ni kan, tempat Gary & Ji Hyo amek gambar..hihih
 sejuk ya amatttt..tak tau lah dieorang ni macam mana boleh kerja tengah2 sejuk ni kan..huhu

habis pusing-pusing kat sini, kami ke Myeong-dong plak cari makan..settle makan balik hotel, mandi-mandi lepas tu tidur..

NOTES :
1) MBC WORLD (Fee : Adults 18,000 won)
by Subway
Digital Media City Station (IAirport Railroad Express Line), Exit 9.


2) SAMCHEONG-DONG
by Subway
• 570m from Exit 1, Anguk Station, Subway Line 3 toward Jeongdok Library (10 minutes)
• 1km from Exit 5, Gyeongbokgung Station (Subway Line 3) and toward Gyeongbokgung Intersection (20 minutes)


UPDATE : 

Wednesday, February 22, 2017

BERMULANYA DENGAN SHAKLEE..

Assalamualaikum...

miera yang dulu memang tak percaya supplemen kesihatan and i'm more to iklan produk yang cepat putih..sebut je produk ape, macam-macam dah miera makan tapi tak konsisten, effect pun sekejap, biler stop takde lah effect pape..plus pada miera harga agak mahal untuk penggunaan hanya sebulan je..

2014.
lepas miera tengok one of my friend update pasal Shaklee, rasa macam nak try..masa tu dia buat promo Set Kecantikan..pada miera berbaloilah sebab rm1xx dapat dua botol tapi disebabkan miera ni jenis tak menyabar, miera habiskan apa yang miera beli tu je, lepas tu memang lama stop..

masa tu memang tak pernah amek tau pun pasal Shaklee, yang miera tau mase tu kononnya Shaklee memang takde effect apa-apa pada miera & lepas pada tu miera memang tak percaya langsung supplemen..padahal ade je effect cumanye tak lah putih yang macam miera obseskan sangat tu & mungkin cara makan supplemen tu tak betul..

dalam pada tempoh tu miera memang follow Master Nana, mula-mula memang tak amek kisah langsung...pernah lah jugak pm Master Nana tapi bukan pasal Shaklee tapi pasal makeup..hihih..pernah lah jugak terdetik kat hati nak tanya Master Nana bisnes yang die buat..sebab memang selalu nampak MNM update bende-bende positif je..

2016.
i know that my daily food tak sesihat mana...miera tak pernah amek tau pasal pyramid makanan, protein ke vitamin ke karbohidrat ke semua tak tau..apa yang miera nampak jajan, air gas, bende2 merapu je makan plus fast food..miera memang jenis yang suke delivery sebab miera tak suka keluar jumpe orang..pernah dulu sampaikan tiap2 minggu order fast food, MCD lah, Domino's lah, Pizza Hut lah..every week tau, every week...miera yang tak pernah naik berat badan sikit pun, memang masa tu naik mendadak sangat..πŸ˜‚πŸ˜‚

mula-mula tu tak kisah sangat tapi makin lama macam perubahan tu drastik sangat & masa tu miera memang tau i need to change my tabiat pemakanan..hahaha..seram oiii, tetibe naik lemak banyak nau..

akhirnya, tahun 2016 tu Allah bukak pintu hati miera tanya pasal produk Shaklee kat Master Nana and ape yang buat miera terbukak hati masa tu Master Nana cerita pasal rumah, kereta, bonus bisnes & setiap post-post die selalu sangat menggoda tau..impak dari post tu yang buatkan miera nak tau lebih lagi pasal Shaklee tapi mase tu tanya-tanya harga je dulu sebab nak buat bajet sebelum beli..biler dapat je gaji terus beli & daftar ahli Shaklee under Master Nana..MNM terangkan detail pasal harga & kelebihan jadi ahli..serius harga ahli lagi untung berbanding harga retail..wehiiii, untung berganda uolsss..😜

selepas on Shaklee, off Shaklee and now here i am..miera yang dulu sangat skeptikal dengan supplemen, sekarang boleh dikira sangat2 pentingkan supplemen..balik kampung angkut supplement, pergi travel angkut supplemen..haaa, giteww..gigih tau angkut supplemen and of coz sekarang sebelum nak amek supplemen miera akan tanya upline ataupun google sendiri fungsi & manfaat setiap supplemen yang miera amek..

and miera bersyukur sangat sebab Allah bukak hati miera kenal Shaklee, kenal orang2 dalam Magnificent, Brilliant and of coz team besar Spectacular..perjalanan miera dalam Shaklee ni jauh lagi, kadang2 tergelincir, selalu tersasar, terlampau selesa tapi hati selalu minta jangan hilang sikit pun rasa sayang atau ragu-ragu kat Shaklee & WILL ALWAYS BE SHAKLEE.. ^^~

Terima Kasih untuk yang baca sampai habis..

Saranghaeyong...^^~
 μ‚¬λž‘ν•΄μš©..!!! πŸ’πŸ’

Facebook : Nor Amira
Whatsapp/Telegram : 011-21818263


Thursday, February 2, 2017

KOREA TRIP - Seoul Day 3 (K-Guesthouse & Namsan Tower)

Assalamualaikum..

Okay, day 3 kami dah sampai Seoul dalam pukul 11.00 pagi dari Busan pukul 5.40 pagi..kat Korea nih yang bestnye Train dieorang sangat punctual..kat Malaysia belum cukup punctual sangat lagi..hahaha

sampai Seoul Station, kami terus amek subway ke K-Guesthouse Insadong 2..dari Seoul Station amek Line 1 ke Jonggak Station (Exit 4)..masa mula2 sampai kiteorang amek salah exit 3, jadi jenuh nak angkat beg naik tangga, dengan kena melintas jalan lagi..jauh dari exit 4 tau, so kalau korang naik subway, make sure amek exit yang betul..kalau tak memang jauh lah korang kena menapak..

sampai guesthouse awal sebelum waktu check in, so letak beg je dulu..owner bawak tour kat dalam guesthouse tu & bawak tunjukkan jalan nak pergi balik guesthouse..memandangkan ade sejam lebih lagi sebelum check in, kami decide nak lepak kat Holly's Coffee je..this one my fave coffee shop kalau kat Korea..^_^

kat sini lah revised itinerary & banyak tempat skip sebab macam tak cukup masa plak rasa nya..lepas sejam lebih, balik guesthouse untuk check in & rehat...Ya Allah, memang penat sangat duduk sini..stamina kena kuat kalau nak berjalan sendiri tanpa tour guide..
dah lepas penat, siap2 nak g Namsan Tower je..sebab dah malam..hihih..kami decide jalan kaki nak ke Namsan, dari jauh nampak je Namsan tu..last2 masuk 7E, tu pun kawan nak cucuk duit & terus tanya pekerja 7E cara nak ke Namsan...dah alang2 die pun dah habis kerja, die bawakkan kiteorang & ajar nak naik bus ke Namsan..TQ to him, sampai jugak Namsan tapi..ade tapi tau..hahaha

ingatkan bus tu sampai atas betul, rupanya kat bawah je, menapak lagi panjat bukit sebelum sampai kat cable car..fuhhh, sumpah penat..dah sampai atas memang penat giler tapi berbaloi sebab scenery cantik...kalau tahun lepas datang sini waktu siang, so tak berapa sangat..:)
dah habis round kat Namsan, naik cable car & then naik Namsan Orumi plak..tak sanggup daku nak turun bukit hoiiii...Namsan Orumi ni die connection antara Namsan Cable Car dengan Namsan Turnel 3..

sampai bawah, konon nak carik subway station...pusing2 tak jumpa jalan nak balik, berjam jugak jalan..Ya Allah, dugaan sangat2 duduk sini..jalan2 sampai Myeongdong Market tapi sampai je dah banyak kedai tutup...dugaan lagi..dengan sejuknya lagi, last-last keluar gigih juga nak carik subway tapi malangnya dah pukul11 lebih, subway pun dah tutup..malang sungguh harini..pusing-pusing tempat macam sama tapi bukan, nak menangis rasa kat situ..

berapa kali pusing pun tak tau, sampailah member nampak satu bangunan yang familiar area guesthouse tu..at last lepas berjalan lama sampai jugak kat guesthouse, masuk bilik masing-masing terdampar dah dek kepenatan..tak sedar dah lelap pukul berapa sampai ke pagi..

seriusly, i'm very bad with manual map & direction..tapi kalau guna apps, insyaAllah boleh..hihih..

selesai hari ke3 kat Korea, phewww..banyak lagi hari nak kena ingatkan balik nih..huhuh.. ^_^

okay, till then guys..

UPDATE : KLIK SINI - KOREA DAY 4

Backpackers ke Singapore ~ Day 2

Assalamualaikum..

Ya Allah, berzaman dah baru nak sambung update kisah ke Singapore..ahahaha
 breakfast dulu sebelum jalan..hehe
suasana pagi di Chinatown
harini dah last day dah, sebelum balik jalan dulu nak pergi Singa Muntah kata nya..so dari Chinatown tu kami naik MRT sampai Dhoby Ghaut, dari station DG plak tukar amek Line 5 (North South Line) ke Raffles Place..dah sampai Station  mencari Singa Muntah nye tak jumpa, adoiiii..ahahah..at last tanya security guard mungkin, tak sure..jadi dialah yang tunjuk jalan ke sana..
bye Chinatown...panjang umur sampai lagi..heheh

 
 wehiiii...hai sang Singa..:)
 di kejauhan je dapat tengok..hehe
dah habis posing2 kat Merlion Park ni, kami bergerak ke Arab Street pulak untuk makan tengahari..tak sempat pun nak jalan-jalan kat sana, pergi makan je..next time, insyaAllah..:)
 kami makan kat kedai ni..

 kalau u naik teksi, u bagitau je nak pergi Arab Street..kedai ni berhadapan dengan Sultan Mosque..
 kongsi dua orang, jimat..hihih
lepas makan terus jalan ke station bus..balik kite naik bus plak, tak naik train dah..after few hours sampailah kami kat KL..yahooo, syok nye jejak kaki kat tanah air sendiri..^_^
 ni beli kat USS semalam..:)
ni je yang sempat grab..trip Sdn Bhd memang takde bajet nak belikan untuk orang, beli untuk adik-adik & mak je..hihi

Alhamdulillah, selesai trip backpackers dua hari ke Singapore..next time, insyaAllah kalau ade rezeki nak pergi lagi..^_^