♥Mr. Nuffnang♥

Thursday, December 15, 2016

PROMO DECEMBER 2016 - COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum..

haii dearies..

harini miera rasa nak tulis pasal Shaklee je..hehe...miera dah amalkan supplement Shaklee since 2014 tapi on off lah masa tu..then 2016 miera consume balik & terus join membership..:) 

kenapa miera join membership.?
1) harga supplement lagi murah compare dengan harga retail..
2) lifetime membership
3) sebab miera nak cuba bisnes Shaklee (ni kalau tak nak buat bisnes pun boleh je)
4) dapat cashback even tak buat bisnes pun (150uv dah ke atas, layak dapat cashback)
 and banyak lagi benefit..insyaAllah, kalau ade masa miera tulis entry untuk membership plak naaa..

entry ni miera nak cerita pasal promo bulan nih..dah tengah bulan dah pun baru nak share..heee ^_^

untuk December 2016 nih, promo Collagen Powder..
🍁 Buy 6 Free 1
🍁 Twinpack Get 5% Disc

Collagen sering dikaitkan dengan kecantikkan, betul tak.? kebanyakkan orang kite nih suka sangat nak cantik, tipulah kalau tak jeles tengok orang cantik-cantik nih..maklumlah kan, bile cantik sikit tu konfiden lah sikit kan, jangan bongkak dah lah ye..hihi..tapi pernah tak kite amek masa sikit untuk cari apa maksud collagen @ kolagen, fungsi dan kebaikan kolagen untuk badan kite.?pernah tak.?

tak pernah takpe, nih kak miera nak cerita..^_^

✅Apa itu Collagen @ kolagen?
- Kolagen adalah protein utama pada tisu penghubung dalam mamalia dan merupakan salah satu protein yang panjang di samping struktur fibrous protein yang berbeza daripada protein globul (enzim).
- Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat yang juga dikenali sebagai fiber kolagen merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel.
- Kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh. 

untuk pengetahuan, kite ni tak kire lelaki ke wanita kan, bile dah meningkat umur kolagen dalam badan kite pun makin berkurang..jadi kite perlu amek kolagen dari sumber dari luar..that's why lah, bila pergi masuk farmasi, Watson, Guardian dll mesti ade jumpa Kolagen kan..harga pun boleh tahan mahalkan..^_^

tapi sebelum amek atau makan apa-apa kolagen, miera sarankan better cek sumber kolagen tu tau..sebab kolagen ni ada banyak sumber..as i said, miera nak share Collagen Shaklee je..tak nak cerita kolagen brand lain..hihi

✅ Bahan-Bahan Collagen Powder Shaklee

1. Satu paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah..ni antara sumber kolagen yang terbaik tau..
2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap kulit dan melindungi kulit dari radikal bebas
3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit
4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)
5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan
6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda
7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

dah cek sumber kolagen atau bahan dalam supplement anda..? ^_^

✅ Kebaikan Collagen Powder Shaklee

- Kulit Glowing
- Mengurangkan jerawat
- Mengecilkan liang pori
- Hilangkan Sunburn
- Tona sekata
- Dapat memudarkan jeragat
- Mengurangkan sakit-sakit sendi dan lutut

✅ Testimoni Collagen Shaklee
ni super upline miera, Master Nana..tudung purple tu gambar masa MNM balik dari bercuti kat NZ, sunburn tau balik Malaysia..tapi MNM keep amek supplement Shaklee + Collagen...tudung biru tu hasil few weeks lepas amek CPS...jeles kiteeewww..^_^
Bukan lagi dayang senandung giteww...boleh nampak kan perbezaan kulit die dulu dengan sekarang..kalau dulu kulit gelap, biler konsisten CPS and supplement Shaklee yang lain..hasil die kebaboom..
percaya tak baru 5 sachet,jeragat die makin berkurang, pori makin tertutup, jerawat pun makin pudar..nampak tak perbezaan kulit die..?

tapi..

ade tapi tau..collagen ni bertindak atas kondisi badan kite jugak, kalau badan kite banyak toksin..makan collagen 30 sachet pun masih tak berkesan, jadinya kite perlu buat detok dulu untuk pastikan collagen & apa-apa supplement berfungsi dengan baik..
nak buat detok.?Shaklee pun ade Set Detoks jugak..hihi
video

ni miera nak share betapa halusnye Collagen Powder Shaklee ni..senang sangat2 nak larut dlm air.. ni Miera guna Performance Drink, try dengan air ribena pun okay jugak rasenye..kite gune Shaker jadi tak payah kacau gune sudu, kite shake shake je..  miera pun amek CPS time promo je tapi lepas dok tengok upline sideline share testimoni kat whatsapp group, kulit memasing cantik je kan..kene jugak grab before promo habis..

✅ Cara Minum Collagen Powder Shaklee
- Minum masa perut kosong, seeloknya lepas bangun pagi..
- Boleh terus kemam (ni kena pejam mata je masa telan..hehe)
- Bancuh dengan ESP atau Performance Drink
- Bancuh dengan yogurt, ribena ataupun apa-apa air kegemaran anda
- Elakkan bancuh dengan air panas 

Dah rasa nak cuba Collagen Powder Shaklee..?

boleh Whatsapp miera untuk detail info..^_^
Amiera (ID : 1228163)
011 - 2181 8263
Facebook Page : BeautyWellnessby_Amiera

No comments: