♥Mr. Nuffnang♥

Tuesday, November 15, 2016

STRESSSS..!!!!!

kenapa stress..?

punca ape stress..?

baru semangat nak update blog & rajin nak baca post lama-lama..

sekali ko buka, tengok gambar kat entry lama-lama tu semua hilang ghaib..mana pergi pun tak tau..

adoiiii, stress oiiii..nak edit post nak carik balik gambar2 lama tu..

mashaAllah, malas tau dak..

tunggulah berzaman lagi baru nak edit post tu balik naa..

cheq tak kuasa nak layan..huhuh

daaaaa.. ^_^

Thursday, November 10, 2016

KOREA TRIP - Busan Day 2 (40 Step Culture, Gamcheon Village)

Assalamualaikum..

penat nak carik idea ape nak sumbat dalam entry nih..hihi..dah tak macam dulu, boleh karang-karang ayat jiwang pun boleh..hihi..sekarang berhuhu jelah..:) okay, nak sambung second day kat Busan, Korea..

check out awal sikit tapi beg simpan kat motel dulu, nanti malam baru datang amek balik..nasib baik ajumma tu okay..dah settle check out, kami jalan ke tempat yang dekat dengan motel dulu..sesat, tanya orang last-last jumpa jugak tempat yang dituju.. 

tempat 1st, kami singgah 40 Step Culture..amek gambar, posing-posing kejap then terus tunggu bus nak ke Gamcheon Village..besar jugak tau Gamcheon nih, tambahan kat sini tak boleh nak huha huha sangat sebab ni kawasan perkampungan yang ade penghuni so tak boleh nak bising-bising sangat..
1) 40 Step Culture & Tourism Theme Street
2) Gamcheon Village
dah habis tawaf Gamcheon, sementara nak tunggu bus tu member hilang kad T-Money plak...kite bebel2 lah kat die kan, terpaksa beli T-Money baru..turun naik bus, sampai je Jungang Station, miera plak hilang T-Money..adoiiii, kite bebel2 kat orang kite balik kena..cehh..menangis oiiii, balance banyak lagi dalam tu..

dari Jungang Station kami amek subway ke Haeundae Beach..sampai sane konon2 nak cuci mata, cuci mata apenye..sejuk kemain lagi..^_^ jalan sekejap, then decide skip Haeundae Beach terus pergi Dadaepo Sunset Fountain Dream...yang ni memang lost nak carik, malas dah nak tunggu bus, last2 amek taxi pergi sana..sampai sana tempat tu tutup, actually memang musim tu takde show kot..ahjussi taxi tu dah bagitau dah tapi miera tak faham sangat Satoori, so memang lambat lah nak tangkap..dah balik sampai hotel, fikir2 balik baru tau memang ahjussi tu dah cakap tutup...bazir duit taxi tau tak.. T_T
balik hotel, amek beg terus ke Busan Station untuk g Seoul plak..tiket Mugunghwa (train) kiteorang amek pukul 5.40 pagi, memang silaplah kat sini..sepatutnya beli je tengah malam tu tapi bajet takut lambat balik dari Dadaepo tu, tak sempat nak kejar train..memang silaplah kat sini..
mencari tempat nak tunggu sementara pukul 5.40..merempat kat tempat orang...T_T
Korea nih banyak sangat tangga aih tapi adelah yang baik hati nak tolong kite angkat bag naik tangga..tapi arghh, sulnaemsae..stress keje lah tu kot, dah abaikan..

sementara nak tunggu train pagi tu, terpaksa merempat tidur kat Busan Station..dah lah sejuk, orang datang kacau lagi..adoiii, seram oiii...tanya umur berapa lah, beautiful, tetibe saranghae saranghae..hek die..hahaha die tak tau sorang dah ade husband...takut + seram punya pasal, lost Korean word masa tu..dah naik train baru ingat ayat nak cakap..lambat dah.. :P
sejuk nau nau kat Busan ni, pagi2 buta plak tu..pengalaman betul ^_^ ni sebelum tragedy..hihih
lame lagi nak tunggo..huhu
habis cerita 2 hari satu malam kat Busan...esok pyung dah sampai Seoul..kat Seoul lagi banyak cerita nak cerita...tapi macam biasa takde idea nak tulis..hihih..

1) 40 Step Culture & Tourism Theme Street :-
- jalan kaki je dari Grand Motel, ni pun sesat tapi still boleh tanya orang..:)

2) Gamcheon Culture Village (entrance fee FREE)
- Jungang Station --> Toseong Station (Exit 6) --> Naik shuttle local bus No. 2, 2-2 or 1-1, terus sampai Gamcheon.

3) Haeundae Beach
- Toseong Station (Line 1) --> Seomyeon Station (tukar Line 2) --> Haeundae Station (sampai sini kena tanya takut sesat plak kan..) ^_^

till next time....^_^

UPDATE : KLIK SINI : Korea Trip - Day 3

Wednesday, November 2, 2016

Meet and Greet Team Suri Hati Mr. Pilot..

Assalamualaikum..

Excited nak cerita..hahaha..31 Oktober 2016 akhirnya dapat jugak jumpa Neelofa, i am not Lofa Team tapi i suke tengok Lofa..shantekkk sangat..:)

actually member ajak pergi, tu pun sebab die menang contest kat Astro Circle, RM120 tau kalau nak beli tiket...ai tak mampu uolss..hihih

sampai GSC Pavilion, register..dapat merchandise Suri Hati Mr. Pilot..makan, then masuk hall..untuk Meet & Greet ni dieorang buat tayangan ep.13 sampai ep.15 untuk episod minggu akhir..exclusive giler rase, belum tayang kat tv, kite dah tengok dulu..:) duduk dalam wayang yang sedih pun boleh gelak2 dieorang tu..

semua lead ade kecuali Johan si Bff Ejaz Fakhri..actually, miera dah lama sangat2 tak melayan drama melayu..memilih nak tengok drama melayu, sebab i'm more to Korean drama..:) kalau sebelum ni layan Dia Semanis Honey sebab Siti Nordiana...now layan Suri Hati Mr. Pilot sebab Neelofa, aci tak..?hihih...sebab dah lame sangat tak tengok Lofa berlakon..

habis 3 episod, dieorang buat lucky draw..habis lucky draw baru sesi bergambar plak..yang part ni best tapi yang tak bestnye staff amekkan gambar tak cantikkkk...stress kite tau...T_T nak selfie tak bagi plak, tolong amekkan ntah pape plak..huisshh..
we are here.. :)
Team Suri Hati Mr. Pilot..Neelofa (Warda Erina), Fattah Amin (Ejaz Fakhri), Adriana Adnan (Jannah, bff Warda), Ben Amir (Muslim), Azar Azmi (Humaira), Eleena Lui (Inara), Fahad Iman (Rafeeq, adik Warda)..
Hye Lofa..mase ni tak ingat dah nak tegur Mr. Pilot..sorry Fattah, sebab kite dah nampak Lofa je..nasib baik Alvin aka Johan aka Dokter Cinta takde, kalau tak silap2 Lofa pun tak nampak dah time nih..kikiki
Love u Jan Jan Jannah...hate u abg Mus but seriusly Ben did a great job..:)

Nilah kalau minta tolong orang amekkan, mata nak lelap pun bolehlah janji dua nih cantik..hihi
Hye Rafeeq..u're so sweettttt..:p
Habis event, terus jalan kaki pergi Times Square nak makan Dubuyo..plan asal nak makan Seoul Garden kat Sunway Putra Mall tapi dah lewat sangat nak ke sana, jadi jawapannya penyelesaiannya g Times Square je..korean jugak tu Dubuyo..kwang kwang kwang.. :)

Sinopsis Novel Suri Hati Mr. Pilot
 
Pertemuan Ejaz, Mr. Pilot dan Warda membuka semula lembaran kisah dua tahun lalu. Peristiwa yang menyebabkan Warda dibuang keluarga atas kebodohan sendiri yang terlalu taksub dengan cinta Muslim.

Getar yang hadir buat jiwa Warda dan Ejaz kalut sendiri. Ejaz diasak cemburu dengan kehadiran Daniel dan Razif yang turut menyimpan perasaan istimewa pada Warda. Akhirnya dia nekad untuk mengahwini Warda.

Perkahwinan yang terbina mula menimbulkan bibit cinta di hati mereka. Namun tika bahagia berada di puncak, Muslim kembali menuntut cinta. Inara mula menyusun rencana. Ejaz mula diburu curiga. Hubungan yang retak menanti belah akhirnya runtuh saat satu kemalangan menimpa Ejaz dan meragut pergi semua impian dan cintanya buat Warda dan dunia penerbangan. Masih adakah lagi bahagia buat mereka? Layakkah Warda menjadi suri hati buat Mr. Pilotnya? Atau akan menjadi racun berbisa pada kebahagiaan Ejaz?