♥Mr. Nuffnang♥

Wednesday, October 12, 2016

Short Trip to Bali - Itinerary 5 hari 4 malam..

Assalamualaikummmm... :)

knock..knock, ade orang bace tak agaknye..:) lame tak tulis blog, hihi..nak update Shaklee pun tak sempat-sempat lagi..

latest last trip miera ke Bali..mungkin ramai dah pergi Bali tapi miera nak share jugak, at least kalau nak repeat Bali lagi miera tau mane tempat nak pergi..hehe..and jugak nak elakkan dari lupa..lepas ni setiap kenangan tu miera nak tulis dalam blog cume kekangan masa je..ngeeee

ni Full itinerary untuk 5 hari 4 malam kat Bali..:) 

🍁Day 1
- Flight petang (4.55pm - 8.50pm)
- airport pickup, dinner Wang Solo
- check in J4 Legian Hotel, Kuta
- rest

🍁Day 2
- pukul 9 pagi dah keluar ke Kintamani
- lunch
- ke tempat proses Kopi Luwak
- Hard Rock Hotel & Hard Rock Cafe store (shopping)
- dinner Ayam Taliwang
- free and easy..jalan dari hotel ke tempat Monumen Bom kat Bali..
- balik hotel rest

🍁Day 3
- harini start pukul 9.30
- lunch makanan Padang kat Nusa Dua
- Water Blow, Nusa Dua
- Pantai Pandawa

- Uluwatu
- dinner kat Jimbaran
- balik hotel rest

🍁Day 4
- Rice Terrace (UNESCO)
- lunch Ayam Taliwang
- Temple Tanah Lot & kecak dance
- dinner Halal seafood
- live band Hard Rock Hotel
- packing nak balik & rest..T_T

🍁Day 5
- check out
- jalan area Kuta beach je
- lepak Hard Rock Cafe
- Potato Head
- lunch
- flight delay
- balikkk, pukul 12 lebih kurang sampai KLIA..



Total Expenses Trip Bali :
Flight Tiket = RM 355.90 (return/person)
Package Tour = RM 800 (per person)
 

Duit tukar = 1juta Rupiah (RM319)

Bali ni sebenarnye takde dalam list travel pun tapi beli jelah tiket sebab murahkan..sebab mindset dah fikir Bali tempat orang g honeymoon..tapi once dah sampai sana, ramai je yang single pergi dengan kawan-kawan...Alhamdulillah, satu lagi new experience untuk miera..:)