Wednesday, October 19, 2016

# Shaklee

PECAH, BAKAR DAN BUANG LEMAK..!!!

Assalamualaikum..

Post title yang ni miera suka nak cerita tapi benda pertama miera nak cakap "Jangan Ingat Orang Kurus Takde Lemak naa..!!"

miera selalu dengar kawan-kawan cakap 

"Kau kurus okay lah.."

"Kau ni kurus sangat, tak makan ke ape..?"

haaa, stress tau..jangan kata orang kurus tu tak stress biler kurus sangat & jangan plak cakap orang tu gemuk sebab happy...tipulah aihh, kadang stress tu pun boleh jadi punca gemuk tau..haaa, jangan main-main..

post ni nak cerita my own testimoni..kalau throwback gambar tahun 2013, menyampah tau sebab kuruih sangat..kalau dulu sibuk nak naikkan berat badan, dok sibuk carik supplement untuk weight gain..mase tu Appeton, kan gambar orang lidi dia guna kan..hahah

tapi tak pun sampai ke sudah takde beli.. lepas duduk KL 3 tahun miera dapat berat yang miera nak TAPI makin lama makin banyak plak naik berat, 10kg lebih dari apa yang miera target..nightmare jugak sebab ape yang miera makan tu sebenarnya makanan yang tak sihat pun..banyak fastfood, junkfood dari makan nasi & makanan yang sesuai..ngeee

buat ape dapat berat yang kite nak kalau badan kite sakit betul tak..?miera pun start amek supplement Shaklee untuk maintain berat badan..1st supplement untuk kurus miera amek ESP & Cinch Shake (Cafe Latte) terus join ahli mase nih, so dapatlah terus harga ahli..jimat...minumlah kite..hehe

bulan miera daftar ahli tu sebenarnya Promo Omega Guard, miera pun google kebaikan Omega Guard nih..dah alang-alang promo, belilah Twinpack..satu bagi mak untuk kawal kolestrol & satu lagi miera makan sendiri untuk kurus..heee..

miera google lagi SET KURUS SHAKLEE, sebab lepas promo macam tak mampu nak beli 2 botol Omega..so beli sebotol jelah untuk mak & miera ganti Omega Guard dengan Lecithin untuk sendiri..kalau tengok fungsi Omega dengan Lecithin mungkin lebih kurang sama cumanya Omega ni untuk fast action plus Omega untuk uraikan lemak-lemak tepu dalam badan kite..jadi kalau ade bajet lebih, pada miera Omega antara pilihan terbaik untuk kurus..
1) Omega Guard
- Berfungsi sebagai agen pembakar lemak degil dalam badan

2) Lecithin
- Pengemulsi lemak dengan cara pecahkan lemak dalam badan kepada molekul kecik..jadi suggestion untuk pengambilan Lecithin adalah disarankan sebelum makan untuk dapatkan hasil yang terbaik..

miera dah try Omega Guard & Lecithin..alhamdulillah, lemak yang terkumpul pun dah nampak berkurang..i likee.. heee..pakai tshirt pun tak nampak dah garis-garis lemak..:p tapi satu masalah lain, perut buncit...alaaa, takkan lah dah kurus, dah takde lemak perut buncit plak kan..tak best lah..

untuk dapat perut flat, supplement terbaik ialah Herb Lax..Herb Lax ni dikira macam julap tapi julap yang ringan je bukan macam julap yang ade kat pasaran tu and miera amek pun time weekend je..kalau amek weekdays, tak larat lah nak ulang alik ke toilet je memanjang..Herb Lax ni fungsi die lebih kurang sama macam Alfalfa..Herb Lax sangat bagus untuk buang toksin, memang cuci habis usus kite..secara tak langsung membantu dalam masalah sembelit juga..lepas tu memang badan rasa ringan je tapi yang tak laratnye memang ulang alik ke toilet jelah..that's why miera amek time weekend je..hihih

 tapi apa-apa pun, untuk kurus yang penting nye kena bersenam tau..kalau tak bersenam pun, paling tak ikutlah diet yang seimbang naa..jangan terlalu lebihkan fastfood ataupun junkfood..kalau makan supplement tapi makan tak jaga, senam pun tak jangan kate miera tak bagitau tau.. lagi satu kite nak kurus bukan sebab nak cantik, nak ramping je naa, kite nak kurus sebab KESIHATAN dan mungkin juga untuk pakai baju yang selesa sikit..:)

Sekian, bebelan Cik SID yang dah berjaya maintain berat badan..hihihi

Amiera
Your Trusted SID & Walking Testimoni,
+60133126152

Facebook : Nor Amira
email : lurvelyamiera88@gmail.com 

PROMO OKTOBER - OMEGA GUARD