♥Mr. Nuffnang♥

Friday, October 21, 2016

KOREA TRIP - Busan Day 1 (Grand Motel, Busan Tower)

Assalamualaikum..

Day 1 (06.03.2016)

kiteorang beli tiket bulan 9 tahun lepas, dua bulan sebelum pergi Korea (company Trip)..hihih..6 bulan tu rase lamenye nak tunggu..mase tu Air Asia promo starting RM199, so kiteorang amek KL-Busan, Seoul-KL..total luggage 20kg & 40kg, inflight meals & insurans RM 740.58 sorang..

Excited weh nak pergi Korea lagi..pukul 3 pagi, member dah amek kat rumah..husband die hantarkan sampai KLIA2, nampak tak semangat giler..hahaha..sebabnye flight pagi, takutlah terlajak tidur ke ape kan..

flight KL to Busan pukul 8.30 pagi, sampai Airport Gimhae dalam pukul 3.45 petang..dari airport amek subway Busan-Gimhae Light Rail Transit pergi Sasang Station, dari Sasang tu kena amek Line 2 ke Seomyeon Station plak..sampai je Seomyeon tukar lagi amek Line 1 ke Nampo Station..jenuh jugak nak punggah luggage turun naik tangga..pengalaman..huhu..sampai Nampo Station jalan sikit pergi carik Grand Motel, senang jugaklah nak carik..
Inflight meal, not bad..:)
yang ni jumpa kat Nampo Station, macam unik..hihi
sebelum sampai Grand Motel, keluar je Nampo Station memang jumpa ni dulu..:)
dah check in tu rest sekejap, last-last malam jugak baru keluar..dalam pukul 8 macam tu, cadang nak pergi Jagalchi Sijang tapi puas mencari & dah dapat cari, gelap je pulak..hadoiii, hahah..last-last decide pergi Yongdusan Park, golap oiiii..kiteorang jalan naik ke Busan Tower, konon nak naik tower tapi tower pun dah tutup..jalan keliling jelah nampaknye..nasib baik mase ni belum start fog lagi, dah pukul 9 lebih tu baru start kabus..Busan Tower pun tak nampak dah..
banyak buah je tinggal..:)
nilah Busan Tower dari jauh..
turun dari Busan Tower tu terus balik motel, tapi ni kena bertabahlah kan..tangga memang tinggi sangat, ponek oiii..naik je ade provide escalator, nak turun ko turunlah ikut tangga..huhu..sampai bawah tu baru tau ade jalan shortcut nak dari Grand Motel nak ke Busan Tower..dekat giler..😅

singgah mart dekat motel carik coffee, baru naik bilik..kalau boleh nak berjalan je tapi dah malam kan..tak tau mane tempat nak jalan lagi..duduk Korea memang addicted dengan coffee je..hehe..balik bilik, kemas barang esok nak check out dah, nak ke Seoul plak..T_T tak puas duduk Busan, nak kena repeat lagi next next year, insyaAllah kalau ade rezeki...

 okay, Day 1 kkeut..dasi mannayo..^_^


UPDATE : KLIK SINI : Korea Trip - Day 2