♥Mr. Nuffnang♥

Friday, October 14, 2016

BALI TRIP - Day 1 (01/10/2016)

Assalamualaikum..

Sebelum terlupa pasal trip Bali, macam miera lupa trip yang sebelum2 ni..baiklah kite tulis cepat-cepat naa..:)

Miera beli tiket Bali nih bulan Februari sebulan sebelum pergi Korea bulan 3, sebabnya masa tu Malindo ade buat promosi..jadi tiket murah lah sikit compare to others airline kan..trip Bali ni miera pergi dengan ofismate and kawan-kawan ofismate..:) trip 5 hari 4 malam je..:)

dua hari sebelum miera beli tiket ERL, mase tu kalau beli ERL dengan Mastercard ade less jadi tiket RM44 seorang untuk sehala..kitorang naik ERL Ekspress dari KL Sentral ke KLIA...kalau dulu Malindo kat KLIA2, now dah pindah KLIA...sampai KL Sentral, stop untuk wrap luggage dulu..RM10 je untuk wrapping..

sampai KLIA, sempat lepak Starbuck dulu sementara nak tunggu flight pukul 4.55 petang..naik flight memang lentok lah..mengantuk oiii, bangun pagi packing barang..hihih..sepanjang flight pergi, miera asyik repeat lagu Najwa Latip je kat ipod..sebab ioulsss ni macam-macam pikir kalau naik flight...hishh, teruk..tapi serius dengar lagu Najwa ni, buat rase tenang jugaklah..cer lah dengar Ada-Mu Najwa Latip..:)

alhamdulillah, sepanjang perjalanan okay je and sampai airport Ngurah Rai, Denpasar dalam pukul 8.50 malam waktu tempatan..kat Bali takde perbezaan masa pun dengan Malaysia, jadi senang sikit..sampai je terus cari Tour Guide & terus pergi makan Wang Solo..laporrr.. :)
lepas makan malam, singgah kedai beli simcard untuk kegunaan sepanjang kat Bali..6GB data 160,000rp..okay lah kot..:)

dah malam-malam nih, takde bende nak tengok sangat pun..lepas check in hotel, masuk bilik ungkai baju bawak keluar..malas dah nak bukak tutup beg, bawak kuar sekali je senang..hehe
Hotel J4 Legian (klik untuk hotel info)
Hotel J4 Legian, Kuta (klik gambar untuk hotel website) 
hotel J4 Legian nih, between major club tapi tingkap hotel ni sound proof..tak menganggu pun kalau nak tidur...:) 

so, habislah cerita day 1 kat Bali..next entry will be day 2..harap-harap bos takde lah selalu kat opis, boleh habiskan entry Bali cepat sikit..:p