Friday, June 17, 2016

# Cik Amiera Travel # Company Trip 2015

Autumn in Korea Nov. 2015 - Day 4 (2015/11/12) & Day 5 (2015/11/13)



Assalamualaikum.. 안녕하세요.. 

Hari ke4 kami kat Korea, journey begins..itinerary untuk harini, pagi kami ke kedai Skincare, Ubat2 Korea, kedai Ginseng & kilang buat seaweed, kemudian sambung plak ke  Tongin Sijang (market), Gyeongbokgung Palace & Myeong-dong..

Skincare, kedai ubat2 tak dan nak amek gambar..hihi..yang kilang seaweed plak betul2 sebelah YG Entertainment..budak2 kpop tau lah nih, nak2 YG Stan..:)
lepas seaweed, p carik makan plak kat Tongin..kat Tongin Sijang ni unik, sebabnye nak beli makan bayar pakai duit syiling lama @ token yang memang  guna khas kat Tongin je..:) kat sini Running Man pernah buat shooting, 2 Days 1 Night, Human Condition pun pernah..
i'm die hard fan Running Man..:)
2 Days 1 Night fans too..:)
Human Condition tak pernah layan lagi..hihi
Dah settle kat Tongin Market, kami terus ke Gyeongbokgung Palace plak..kat sini pun tak lame sebab masing2 nak sibuk nak p shopping kat Myeongdong..hahah


yeahhh..shopping time..kat sini pun kaki dah sakit2 melecet dah..so carik souvenirs dekat2 je dengan tempat berkumpul, tak pergi jauh janji dapat apa yang nak sudahlah..:)
habis shopping balik hotel, then kuar balik g melepak kat Holly's Coffee last day dah kan..T_T macam tak mau balik Malaysia je..hahah..yeogiso jinjja johda..i love to be here..:) Holly's Coffee terbaik, Korea nih banyak cafe & dieorang sangat2 addicted to coffee..so pergi mana2 memang akan jumpe cafe..but i love Holly's Coffee & dekat sangat2 dengan KBS..depan je dengan Holly's Coffee..
ni hotel kami untuk dua hari..:)
Holly's Coffee betul2 dari angle kami amek gambar ni..:)
balik kemas & packing barang ecok nak balik Malaysia dah..:)

Day 5 (2015/11/13)
last, tour guide bawak p makan sarapan sebelum balik..


We're coming home..ni tour guide kami masa kat Korea, Linda..

Halal food per requested..


Alhamdulillah..safely arrived..till next time..
Korea story kkeut..
~THE END~
p/s : 
Dear Future Husband,
honeymoon datang sini lagi boleh..?tp nak p Jejudo plak.. ;p
~2016/06/17~