Friday, June 17, 2016

# Cik Amiera Travel # Company Trip 2015

Autumn in Korea Nov. 2015 - Day 3 (2015/11/11)

Assalamualaikum.. 안녕하세요..
on the 3nd day kat Korea, kami ke Everland, Namsan Tower, Namsangol Hanok Village & Dongdaemun Sijang..

Everland dalam 2 jam je, sangat2 tak puas, takde bende dapat main..yang ofismate beratur tunggu T-Express pun sejam..betul2 yang die bawak tour dalam tu pun tengok Wild Safari die, hahaha..
hoyeahh...
ramai betul budak2 sekolah time nih, tak taulah cuti sekolah ke ataupun school trip..haha
 Human Sky..
 thing i hate the most..hihi
Line store pun ade kat Everland tapi better pergi yang kat Seoul kot..:)

tempat kedua untuk hari yang ke3, kami ke Namsan Tower..kalau pergi time malam lagi cantik, sebab ada lampu2..pergi siang pun okay je, cuma takde lah lampu2..:)
Jenuh oiii nak jalan naik bukit..phewww
Dekat tapi jauh..;)
 yg pakai jam biru tu tour guide Malaysia kami..;P
Dear future husband..nanti honeymoon nak datang sini lagi boleh dak..:p
Dah settle kat Namsan Tower naik bus turun ke Namsangol Hanok Village plak..dekat kalau naik bus tapi kalau kaki sado boleh lah jalan kaki turun bukit tu..yang amazing nye, dieorang kat sana yang tua2 pun sanggup jalan kaki turun bukit kat Namsan tu..kalau orang kite confirm pengsan dah sampai bawah..hahaha

sampai je kat Namsangol Hanok Village memang tak berjalan dah, masing2 semua carik port nak duduk..penat oiii, jalan naik bukit turun bukit..
memang tak larat dah lah nak jalan kalau besar macam ni punye kan..hihi

last place untuk harini, kami ke Dongdaemun Sijang (market)...sumpah sampai sini memang tak tahan dah kaki melecet..nak menangis rasa tapi tahan jugak sebab nak carik souvenirs nak bawak balik..kalau tak, takde jumpe dah nanti...

day 3 kkeut..:)