♥Mr. Nuffnang♥

Tuesday, January 5, 2016

Autumn in Korea Nov. 2015 - Day 2 (2015/11/10)

Assalamualaikum..
안녕하세요..

on the 2nd day kat Korea, celik mata macam tak caya kat Korea..hihih..*lempang kang..kat sini pukul 6 pagi pun dah benderang, dah siap turun sarapan & check out..destinasi untuk hari ke2 pergi Mt. Seorak, kimchi making, hanbok & Yeoju Premium Outlet..

Del Pino Resort
sejuk hati sejuk mata..:)
cantik jugak view dari atas..
Del Pino map..




video
ahjumma ajar taekwando..huhu

Mt Seorak.

JPCrew..




video



video




Kimchi Making, Hanbok & Yeoju Premium Outlet


Ginseng farm..
Ginseng + susu..


Kimchi nih bukan dapat kat kiteorang pun, dieorang donate tapi tak ingat plak donate ke mana..huhu
adoiiaiii..


 Ginseng farm, kimchi making & hanbok in one place in Yeoju.. then gerak pergi Yeoju Premium Outlet..

kat Premium Outlet pun sekejap je, tak sampai dua jam rasanya...*balik Malaysia menyesal tak beli kasut kat sini, kat Malaysia bukan ada pun kasut tu..huhhh, nyampah..lepas Premium Outlet tu gerak pergi makan & check in hotel kat Value Hotel Worldwide satu malam jugak..




Toilet Seat and Electronic Bidet

Value Hotel Worldwide satu malam harga pun boleh tahan mahal..hohoh..tapi selesalah jugak tapi satu malam je, jenuh nak punggah keluar masuk baju dalam luggage..and 1st time jumpe electronic bidet kat Korea, syok giler semua main tekan je..hahaha..dah settle explore bilik, dah siap keluarkan OOTD untuk ecoknya..apa lagi, tidurrrr..:) ecok bangun awal nak sarapan..weeee

*Note : macam nak sambung entry untuk Day 3 tapi malas nak taip walaupun takda banyak benda yang aku bebel..seriously, no fun..kakaka :)




Autumn in Korea Nov. 2015 - Day 1 (2015/11/09)



Assalamualaikum..안녕하세요.. 

Annyeonghaseyo..ceh..ceh..ceh..serius tak boleh move on lagi sejak balik dari Korea dua bulan lepas, hari2 dok ngadap npon & laptop..nak update blog tapi takde idea nak taip..hihi..gagahkan jua taip story nak update blog..:) 

sebenarnya plan nak pergi Korea dah lama dah, setaun yang lepas dah plan tapi takde member yang sanggup nak pergi..lepas tu, ura2 company trip tahun nih (mean tahun lepas-2015) pergi Korea..pun dah 2 kali dengar bos janji company trip pergi Korea, nan hado..haha..then ofismate cakap jangan beli tiket dulu, mana tau confirm company trip pergi Korea & betul bos bagi pergi..so terbanglah kami satu ofis ke Korea & bermula episode Autumn in Korea..kikiki..

DAY 1
tunggu flight..
kali nih naik Vietnam Air so kena transit kat Ho Chi Min dulu sebelum sampai Incheon..trip kali ni sangat2 mencabar kesabaran, dah lah tengah malam..confirm orang nak tidur, nak lelap mata ke apa tapi on 2nd flight Ho Chi Min-Incheon boleh plak flight takde aircond..nak tidur tak selesa, pusing kiri kanan tak boleh lelap..rasa nak marah je duduk dalam flight..nak tak nak kena tahan tidur takde aircond, ecok pagi bukak2 mata dah sampai Korea..yehaaa..:)
pemandangan pagi..:)
wefie..time ni dah naik bus, tour guide Korea cakap bahasa cina dahhh...
Petite France.
1st destination is Petite France.

Petite France map.




Part of JPCrew..
Annyeong Petite France, till we meet again..Dasi mannayo..:)
Nami Island







daun dah banyak luruh tapi tak kire nak fefeeling jugak..;P 
Saranghaeyooo..;) 





rasa macam sekejap je jalan kat Nami Island, tak puas plus Nami Island sangat2 luas..next, time to melantak..hihi..for me dah biasa dengan makanan Korea, kat KL pun kalau keluar dengan housemate memang tuju ke korean food je but this time 1st time try ikan & sup..okaylah not bad..:)


habis makan gerak ke Del Pino Resort Mt Seorak...nasiblah dah include dalam pakej, kalau tak ioulss tak mampu nak duduk sini..kikiki...settle check in, siap bentang tilam dah malas nak tidur atas katil sebabnya dok melayan tv..agak2 bosan duduk bilik turun bawah ambik angin sat, dengan pakai selipar je..bapak sejuk giler..hahaha

sangat2 luas..
katil tak digunakan..kikiki
sebelum keluar ambik angin malam, selfie duluu..:)
View dari luar, serius giler sejuk tengah2 malam kat sini..
:)
dah rasa angin sampai ke tulang, masuk carik makan plak...coffee memang dah tak boleh tinggal dah & 1st time beli banana uyu..I'm addicted..hihi
then ofismate whatsapp minta tanyakan iron kat reception tapi takda orang..naik bilik carik no, call housekeeping rupanya memang tak hado iron & 1st time bercakap guna bahasa korea dengan orang Korea..yeaaa, berjaya..:) settle suma benda, tidurrrr..eyh, eyh, packing baju dulu bawak masuk dalam luggage balik sebabnya ecok nak check out..1 malam je kat sini tapi best, no complaint..:)



*Note : time tengah rajin nih, nak update pasal Korea trip je..hihi..:)