♥Mr. Nuffnang♥

Thursday, December 15, 2016

PROMO DECEMBER 2016 - COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum..

haii dearies..

harini miera rasa nak tulis pasal Shaklee je..hehe...miera dah amalkan supplement Shaklee since 2014 tapi on off lah masa tu..then 2016 miera consume balik & terus join membership..:) 

kenapa miera join membership.?
1) harga supplement lagi murah compare dengan harga retail..
2) lifetime membership
3) sebab miera nak cuba bisnes Shaklee (ni kalau tak nak buat bisnes pun boleh je)
4) dapat cashback even tak buat bisnes pun (150uv dah ke atas, layak dapat cashback)
 and banyak lagi benefit..insyaAllah, kalau ade masa miera tulis entry untuk membership plak naaa..

entry ni miera nak cerita pasal promo bulan nih..dah tengah bulan dah pun baru nak share..heee ^_^

untuk December 2016 nih, promo Collagen Powder..
๐Ÿ Buy 6 Free 1
๐Ÿ Twinpack Get 5% Disc

Collagen sering dikaitkan dengan kecantikkan, betul tak.? kebanyakkan orang kite nih suka sangat nak cantik, tipulah kalau tak jeles tengok orang cantik-cantik nih..maklumlah kan, bile cantik sikit tu konfiden lah sikit kan, jangan bongkak dah lah ye..hihi..tapi pernah tak kite amek masa sikit untuk cari apa maksud collagen @ kolagen, fungsi dan kebaikan kolagen untuk badan kite.?pernah tak.?

tak pernah takpe, nih kak miera nak cerita..^_^

✅Apa itu Collagen @ kolagen?
- Kolagen adalah protein utama pada tisu penghubung dalam mamalia dan merupakan salah satu protein yang panjang di samping struktur fibrous protein yang berbeza daripada protein globul (enzim).
- Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat yang juga dikenali sebagai fiber kolagen merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel.
- Kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh. 

untuk pengetahuan, kite ni tak kire lelaki ke wanita kan, bile dah meningkat umur kolagen dalam badan kite pun makin berkurang..jadi kite perlu amek kolagen dari sumber dari luar..that's why lah, bila pergi masuk farmasi, Watson, Guardian dll mesti ade jumpa Kolagen kan..harga pun boleh tahan mahalkan..^_^

tapi sebelum amek atau makan apa-apa kolagen, miera sarankan better cek sumber kolagen tu tau..sebab kolagen ni ada banyak sumber..as i said, miera nak share Collagen Shaklee je..tak nak cerita kolagen brand lain..hihi

✅ Bahan-Bahan Collagen Powder Shaklee

1. Satu paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah..ni antara sumber kolagen yang terbaik tau..
2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap kulit dan melindungi kulit dari radikal bebas
3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit
4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)
5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan
6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda
7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

dah cek sumber kolagen atau bahan dalam supplement anda..? ^_^

✅ Kebaikan Collagen Powder Shaklee

- Kulit Glowing
- Mengurangkan jerawat
- Mengecilkan liang pori
- Hilangkan Sunburn
- Tona sekata
- Dapat memudarkan jeragat
- Mengurangkan sakit-sakit sendi dan lutut

✅ Testimoni Collagen Shaklee
ni super upline miera, Master Nana..tudung purple tu gambar masa MNM balik dari bercuti kat NZ, sunburn tau balik Malaysia..tapi MNM keep amek supplement Shaklee + Collagen...tudung biru tu hasil few weeks lepas amek CPS...jeles kiteeewww..^_^
Bukan lagi dayang senandung giteww...boleh nampak kan perbezaan kulit die dulu dengan sekarang..kalau dulu kulit gelap, biler konsisten CPS and supplement Shaklee yang lain..hasil die kebaboom..
percaya tak baru 5 sachet,jeragat die makin berkurang, pori makin tertutup, jerawat pun makin pudar..nampak tak perbezaan kulit die..?

tapi..

ade tapi tau..collagen ni bertindak atas kondisi badan kite jugak, kalau badan kite banyak toksin..makan collagen 30 sachet pun masih tak berkesan, jadinya kite perlu buat detok dulu untuk pastikan collagen & apa-apa supplement berfungsi dengan baik..
nak buat detok.?Shaklee pun ade Set Detoks jugak..hihi
video

ni miera nak share betapa halusnye Collagen Powder Shaklee ni..senang sangat2 nak larut dlm air.. ni Miera guna Performance Drink, try dengan air ribena pun okay jugak rasenye..kite gune Shaker jadi tak payah kacau gune sudu, kite shake shake je..  miera pun amek CPS time promo je tapi lepas dok tengok upline sideline share testimoni kat whatsapp group, kulit memasing cantik je kan..kene jugak grab before promo habis..

✅ Cara Minum Collagen Powder Shaklee
- Minum masa perut kosong, seeloknya lepas bangun pagi..
- Boleh terus kemam (ni kena pejam mata je masa telan..hehe)
- Bancuh dengan ESP atau Performance Drink
- Bancuh dengan yogurt, ribena ataupun apa-apa air kegemaran anda
- Elakkan bancuh dengan air panas 

Dah rasa nak cuba Collagen Powder Shaklee..?

boleh Whatsapp miera untuk detail info..^_^
Amiera (ID : 1228163)
011 - 2181 8263
Facebook Page : BeautyWellnessby_Amiera

Friday, December 2, 2016

Running Man Challenge & Lee Kwang Soo Meet and Greet.. ^_^

Assalamualaikum..^_^

hye..
post ni untuk fangirl mood je naa...yang anti-anti p main jauh-jauh..hihih..

 26 November 2016 akhirnya hari final Running Man Challenge...ni pun kawan dapat tiket & die ajak pergi..maybe sebab dua hari kite teman die p ujibakat kat IOI City Mall tu kot.. :P

kalau ikutkan die tulis kat tiket tu 1 VIP tiket untuk Meet & Greet, so tak expect dapat jumpe si Girin..iouls pun jeles okay, sebab dah baca 1 tiket VIP je untuk jumpa Kwang Soo...T_T

sampai Paradigm Mall, member g tukar tiket dapat 2 wristband tapi dalam hati memang confirm sorang je dapat Meet & Greet..biler yang ade tiket dah masuk & duduk kat section ikut kaler wristband kat tempat yang 100 plus dah sediakan..masa ni pun still tak terfikir lagi sampai lah MC Zoey cakap yang ada wristband VIP (hijau) akan ada sesi Meet & Greet....omoooo, rasa nak lompat2 wehh..hahaha

sepanjang recording tak boleh record, sebab nanti 100plus akan siarkan kat ONE HD..tapi biler date tak bagitau plak, tunggu jelah kat tv naa..hihih..

seriuslah, memang lame giler dok menunggu game habis...dah lah lambat start, game pun lambat habis..kematu duduk lame2 tau...tapi macam Zoey cakap berbaloi duduk tunggu lama2 sebab dapat jumpa Kwang Soo...ohhhemmgeee...:)

kalau ikutkan Kwang Soo bukanlah bias dalam Running Man tapi disebabkan miera memang fanatic Running Man, giler tak nak pergi member dah offer..hehehe...TQ Wanie...muahh muahh..bias miera dalam RM, Kang Gary..dulu RM datang Malaysia, member ajak pergi pun tak nak pergi sebabnya Gary takde datang sekali..hahaha

tapi on 26 Nov. 2016 & since Gary pun dah keluar RM...kiter tukar bias lah plak, aci tak..hihih..manner, fan service, sweet je..that's why orang label die Asia Prince, hakak tak cakap orang cakap..:P

omoo, nan geunyang sarang-e ppajeossda..hahaha...
D-day..^_^
Lama sangat tunggu LKS nih, event pun lambat start..
 Kwanh Soo oppaaaaaa....^_^
omooo, lebaq senyum wehh...shaking die dok depan mata..ahaha
Sape kenal die angkat tangan..:) #TeamBerry
 
MC for the event, Zoey...she did a great job..die siap cakap tolong senyap, biar sampai KwangSoo habis cakap..lepas tu nak bising, nak jerit, jerit lah..hahaha
 
tak dapat jumpe Kang Gary jumpe Kwang Soo pun dah seronok..janji Running Man..hihihi

story kkeut..^_^


Tuesday, November 15, 2016

STRESSSS..!!!!!

kenapa stress..?

punca ape stress..?

baru semangat nak update blog & rajin nak baca post lama-lama..

sekali ko buka, tengok gambar kat entry lama-lama tu semua hilang ghaib..mana pergi pun tak tau..

adoiiii, stress oiiii..nak edit post nak carik balik gambar2 lama tu..

mashaAllah, malas tau dak..

tunggulah berzaman lagi baru nak edit post tu balik naa..

cheq tak kuasa nak layan..huhuh

daaaaa.. ^_^

Thursday, November 10, 2016

KOREA TRIP - Busan Day 2 (40 Step Culture, Gamcheon Village)

Assalamualaikum..

penat nak carik idea ape nak sumbat dalam entry nih..hihi..dah tak macam dulu, boleh karang-karang ayat jiwang pun boleh..hihi..sekarang berhuhu jelah..:) okay, nak sambung second day kat Busan, Korea..

check out awal sikit tapi beg simpan kat motel dulu, nanti malam baru datang amek balik..nasib baik ajumma tu okay..dah settle check out, kami jalan ke tempat yang dekat dengan motel dulu..sesat, tanya orang last-last jumpa jugak tempat yang dituju.. 

tempat 1st, kami singgah 40 Step Culture..amek gambar, posing-posing kejap then terus tunggu bus nak ke Gamcheon Village..besar jugak tau Gamcheon nih, tambahan kat sini tak boleh nak huha huha sangat sebab ni kawasan perkampungan yang ade penghuni so tak boleh nak bising-bising sangat..
1) 40 Step Culture & Tourism Theme Street
2) Gamcheon Village
dah habis tawaf Gamcheon, sementara nak tunggu bus tu member hilang kad T-Money plak...kite bebel2 lah kat die kan, terpaksa beli T-Money baru..turun naik bus, sampai je Jungang Station, miera plak hilang T-Money..adoiiii, kite bebel2 kat orang kite balik kena..cehh..menangis oiiii, balance banyak lagi dalam tu..

dari Jungang Station kami amek subway ke Haeundae Beach..sampai sane konon2 nak cuci mata, cuci mata apenye..sejuk kemain lagi..^_^ jalan sekejap, then decide skip Haeundae Beach terus pergi Dadaepo Sunset Fountain Dream...yang ni memang lost nak carik, malas dah nak tunggu bus, last2 amek taxi pergi sana..sampai sana tempat tu tutup, actually memang musim tu takde show kot..ahjussi taxi tu dah bagitau dah tapi miera tak faham sangat Satoori, so memang lambat lah nak tangkap..dah balik sampai hotel, fikir2 balik baru tau memang ahjussi tu dah cakap tutup...bazir duit taxi tau tak.. T_T
balik hotel, amek beg terus ke Busan Station untuk g Seoul plak..tiket Mugunghwa (train) kiteorang amek pukul 5.40 pagi, memang silaplah kat sini..sepatutnya beli je tengah malam tu tapi bajet takut lambat balik dari Dadaepo tu, tak sempat nak kejar train..memang silaplah kat sini..
mencari tempat nak tunggu sementara pukul 5.40..merempat kat tempat orang...T_T
Korea nih banyak sangat tangga aih tapi adelah yang baik hati nak tolong kite angkat bag naik tangga..tapi arghh, sulnaemsae..stress keje lah tu kot, dah abaikan..

sementara nak tunggu train pagi tu, terpaksa merempat tidur kat Busan Station..dah lah sejuk, orang datang kacau lagi..adoiii, seram oiii...tanya umur berapa lah, beautiful, tetibe saranghae saranghae..hek die..hahaha die tak tau sorang dah ade husband...takut + seram punya pasal, lost Korean word masa tu..dah naik train baru ingat ayat nak cakap..lambat dah.. :P
sejuk nau nau kat Busan ni, pagi2 buta plak tu..pengalaman betul ^_^ ni sebelum tragedy..hihih
lame lagi nak tunggo..huhu
habis cerita 2 hari satu malam kat Busan...esok pyung dah sampai Seoul..kat Seoul lagi banyak cerita nak cerita...tapi macam biasa takde idea nak tulis..hihih..

1) 40 Step Culture & Tourism Theme Street :-
- jalan kaki je dari Grand Motel, ni pun sesat tapi still boleh tanya orang..:)

2) Gamcheon Culture Village (entrance fee FREE)
- Jungang Station --> Toseong Station (Exit 6) --> Naik shuttle local bus No. 2, 2-2 or 1-1, terus sampai Gamcheon.

3) Haeundae Beach
- Toseong Station (Line 1) --> Seomyeon Station (tukar Line 2) --> Haeundae Station (sampai sini kena tanya takut sesat plak kan..) ^_^

till next time....^_^

UPDATE : KLIK SINI : Korea Trip - Day 3

Wednesday, November 2, 2016

Meet and Greet Team Suri Hati Mr. Pilot..

Assalamualaikum..

Excited nak cerita..hahaha..31 Oktober 2016 akhirnya dapat jugak jumpa Neelofa, i am not Lofa Team tapi i suke tengok Lofa..shantekkk sangat..:)

actually member ajak pergi, tu pun sebab die menang contest kat Astro Circle, RM120 tau kalau nak beli tiket...ai tak mampu uolss..hihih

sampai GSC Pavilion, register..dapat merchandise Suri Hati Mr. Pilot..makan, then masuk hall..untuk Meet & Greet ni dieorang buat tayangan ep.13 sampai ep.15 untuk episod minggu akhir..exclusive giler rase, belum tayang kat tv, kite dah tengok dulu..:) duduk dalam wayang yang sedih pun boleh gelak2 dieorang tu..

semua lead ade kecuali Johan si Bff Ejaz Fakhri..actually, miera dah lama sangat2 tak melayan drama melayu..memilih nak tengok drama melayu, sebab i'm more to Korean drama..:) kalau sebelum ni layan Dia Semanis Honey sebab Siti Nordiana...now layan Suri Hati Mr. Pilot sebab Neelofa, aci tak..?hihih...sebab dah lame sangat tak tengok Lofa berlakon..

habis 3 episod, dieorang buat lucky draw..habis lucky draw baru sesi bergambar plak..yang part ni best tapi yang tak bestnye staff amekkan gambar tak cantikkkk...stress kite tau...T_T nak selfie tak bagi plak, tolong amekkan ntah pape plak..huisshh..
we are here.. :)
Team Suri Hati Mr. Pilot..Neelofa (Warda Erina), Fattah Amin (Ejaz Fakhri), Adriana Adnan (Jannah, bff Warda), Ben Amir (Muslim), Azar Azmi (Humaira), Eleena Lui (Inara), Fahad Iman (Rafeeq, adik Warda)..
Hye Lofa..mase ni tak ingat dah nak tegur Mr. Pilot..sorry Fattah, sebab kite dah nampak Lofa je..nasib baik Alvin aka Johan aka Dokter Cinta takde, kalau tak silap2 Lofa pun tak nampak dah time nih..kikiki
Love u Jan Jan Jannah...hate u abg Mus but seriusly Ben did a great job..:)

Nilah kalau minta tolong orang amekkan, mata nak lelap pun bolehlah janji dua nih cantik..hihi
Hye Rafeeq..u're so sweettttt..:p
Habis event, terus jalan kaki pergi Times Square nak makan Dubuyo..plan asal nak makan Seoul Garden kat Sunway Putra Mall tapi dah lewat sangat nak ke sana, jadi jawapannya penyelesaiannya g Times Square je..korean jugak tu Dubuyo..kwang kwang kwang.. :)

Sinopsis Novel Suri Hati Mr. Pilot
 
Pertemuan Ejaz, Mr. Pilot dan Warda membuka semula lembaran kisah dua tahun lalu. Peristiwa yang menyebabkan Warda dibuang keluarga atas kebodohan sendiri yang terlalu taksub dengan cinta Muslim.

Getar yang hadir buat jiwa Warda dan Ejaz kalut sendiri. Ejaz diasak cemburu dengan kehadiran Daniel dan Razif yang turut menyimpan perasaan istimewa pada Warda. Akhirnya dia nekad untuk mengahwini Warda.

Perkahwinan yang terbina mula menimbulkan bibit cinta di hati mereka. Namun tika bahagia berada di puncak, Muslim kembali menuntut cinta. Inara mula menyusun rencana. Ejaz mula diburu curiga. Hubungan yang retak menanti belah akhirnya runtuh saat satu kemalangan menimpa Ejaz dan meragut pergi semua impian dan cintanya buat Warda dan dunia penerbangan. Masih adakah lagi bahagia buat mereka? Layakkah Warda menjadi suri hati buat Mr. Pilotnya? Atau akan menjadi racun berbisa pada kebahagiaan Ejaz?

Friday, October 21, 2016

KOREA TRIP - Busan Day 1 (Grand Motel, Busan Tower)

Assalamualaikum..

Day 1 (06.03.2016)

kiteorang beli tiket bulan 9 tahun lepas, dua bulan sebelum pergi Korea (company Trip)..hihih..6 bulan tu rase lamenye nak tunggu..mase tu Air Asia promo starting RM199, so kiteorang amek KL-Busan, Seoul-KL..total luggage 20kg & 40kg, inflight meals & insurans RM 740.58 sorang..

Excited weh nak pergi Korea lagi..pukul 3 pagi, member dah amek kat rumah..husband die hantarkan sampai KLIA2, nampak tak semangat giler..hahaha..sebabnye flight pagi, takutlah terlajak tidur ke ape kan..

flight KL to Busan pukul 8.30 pagi, sampai Airport Gimhae dalam pukul 3.45 petang..dari airport amek subway Busan-Gimhae Light Rail Transit pergi Sasang Station, dari Sasang tu kena amek Line 2 ke Seomyeon Station plak..sampai je Seomyeon tukar lagi amek Line 1 ke Nampo Station..jenuh jugak nak punggah luggage turun naik tangga..pengalaman..huhu..sampai Nampo Station jalan sikit pergi carik Grand Motel, senang jugaklah nak carik..
Inflight meal, not bad..:)
yang ni jumpa kat Nampo Station, macam unik..hihi
sebelum sampai Grand Motel, keluar je Nampo Station memang jumpa ni dulu..:)
dah check in tu rest sekejap, last-last malam jugak baru keluar..dalam pukul 8 macam tu, cadang nak pergi Jagalchi Sijang tapi puas mencari & dah dapat cari, gelap je pulak..hadoiii, hahah..last-last decide pergi Yongdusan Park, golap oiiii..kiteorang jalan naik ke Busan Tower, konon nak naik tower tapi tower pun dah tutup..jalan keliling jelah nampaknye..nasib baik mase ni belum start fog lagi, dah pukul 9 lebih tu baru start kabus..Busan Tower pun tak nampak dah..
banyak buah je tinggal..:)
nilah Busan Tower dari jauh..
turun dari Busan Tower tu terus balik motel, tapi ni kena bertabahlah kan..tangga memang tinggi sangat, ponek oiii..naik je ade provide escalator, nak turun ko turunlah ikut tangga..huhu..sampai bawah tu baru tau ade jalan shortcut nak dari Grand Motel nak ke Busan Tower..dekat giler..๐Ÿ˜…

singgah mart dekat motel carik coffee, baru naik bilik..kalau boleh nak berjalan je tapi dah malam kan..tak tau mane tempat nak jalan lagi..duduk Korea memang addicted dengan coffee je..hehe..balik bilik, kemas barang esok nak check out dah, nak ke Seoul plak..T_T tak puas duduk Busan, nak kena repeat lagi next next year, insyaAllah kalau ade rezeki...

 okay, Day 1 kkeut..dasi mannayo..^_^


UPDATE : KLIK SINI : Korea Trip - Day 2

Wednesday, October 19, 2016

PECAH, BAKAR DAN BUANG LEMAK..!!!

Assalamualaikum..

Post title yang ni miera suka nak cerita tapi benda pertama miera nak cakap "Jangan Ingat Orang Kurus Takde Lemak naa..!!"

miera selalu dengar kawan-kawan cakap 

"Kau kurus okay lah.."

"Kau ni kurus sangat, tak makan ke ape..?"

haaa, stress tau..jangan kata orang kurus tu tak stress biler kurus sangat & jangan plak cakap orang tu gemuk sebab happy...tipulah aihh, kadang stress tu pun boleh jadi punca gemuk tau..haaa, jangan main-main..

post ni nak cerita my own testimoni..kalau throwback gambar tahun 2013, menyampah tau sebab kuruih sangat..kalau dulu sibuk nak naikkan berat badan, dok sibuk carik supplement untuk weight gain..mase tu Appeton, kan gambar orang lidi dia guna kan..hahah

tapi tak pun sampai ke sudah takde beli.. lepas duduk KL 3 tahun miera dapat berat yang miera nak TAPI makin lama makin banyak plak naik berat, 10kg lebih dari apa yang miera target..nightmare jugak sebab ape yang miera makan tu sebenarnya makanan yang tak sihat pun..banyak fastfood, junkfood dari makan nasi & makanan yang sesuai..ngeee

buat ape dapat berat yang kite nak kalau badan kite sakit betul tak..?miera pun start amek supplement Shaklee untuk maintain berat badan..1st supplement untuk kurus miera amek ESP & Cinch Shake (Cafe Latte) terus join ahli mase nih, so dapatlah terus harga ahli..jimat...minumlah kite..hehe

bulan miera daftar ahli tu sebenarnya Promo Omega Guard, miera pun google kebaikan Omega Guard nih..dah alang-alang promo, belilah Twinpack..satu bagi mak untuk kawal kolestrol & satu lagi miera makan sendiri untuk kurus..heee..

miera google lagi SET KURUS SHAKLEE, sebab lepas promo macam tak mampu nak beli 2 botol Omega..so beli sebotol jelah untuk mak & miera ganti Omega Guard dengan Lecithin untuk sendiri..kalau tengok fungsi Omega dengan Lecithin mungkin lebih kurang sama cumanya Omega ni untuk fast action plus Omega untuk uraikan lemak-lemak tepu dalam badan kite..jadi kalau ade bajet lebih, pada miera Omega antara pilihan terbaik untuk kurus..
1) Omega Guard
- Berfungsi sebagai agen pembakar lemak degil dalam badan

2) Lecithin
- Pengemulsi lemak dengan cara pecahkan lemak dalam badan kepada molekul kecik..jadi suggestion untuk pengambilan Lecithin adalah disarankan sebelum makan untuk dapatkan hasil yang terbaik..

miera dah try Omega Guard & Lecithin..alhamdulillah, lemak yang terkumpul pun dah nampak berkurang..i likee.. heee..pakai tshirt pun tak nampak dah garis-garis lemak..:p tapi satu masalah lain, perut buncit...alaaa, takkan lah dah kurus, dah takde lemak perut buncit plak kan..tak best lah..

untuk dapat perut flat, supplement terbaik ialah Herb Lax..Herb Lax ni dikira macam julap tapi julap yang ringan je bukan macam julap yang ade kat pasaran tu and miera amek pun time weekend je..kalau amek weekdays, tak larat lah nak ulang alik ke toilet je memanjang..Herb Lax ni fungsi die lebih kurang sama macam Alfalfa..Herb Lax sangat bagus untuk buang toksin, memang cuci habis usus kite..secara tak langsung membantu dalam masalah sembelit juga..lepas tu memang badan rasa ringan je tapi yang tak laratnye memang ulang alik ke toilet jelah..that's why miera amek time weekend je..hihih

 tapi apa-apa pun, untuk kurus yang penting nye kena bersenam tau..kalau tak bersenam pun, paling tak ikutlah diet yang seimbang naa..jangan terlalu lebihkan fastfood ataupun junkfood..kalau makan supplement tapi makan tak jaga, senam pun tak jangan kate miera tak bagitau tau.. lagi satu kite nak kurus bukan sebab nak cantik, nak ramping je naa, kite nak kurus sebab KESIHATAN dan mungkin juga untuk pakai baju yang selesa sikit..:)

Sekian, bebelan Cik SID yang dah berjaya maintain berat badan..hihihi

Amiera
Your Trusted SID & Walking Testimoni,
+60133126152

Facebook : Nor Amira
email : lurvelyamiera88@gmail.com 

PROMO OKTOBER - OMEGA GUARD


Friday, October 14, 2016

KL - Busan - Seoul Trip (7 hari 6 malam)

Assalamualaikum..

See..lupe...boleh plak tulis trip Bali dulu..hahaha..sengal..

ni miera letak itinerary je dulu naa, story will be next..:) macam tak dan nak ngular-ngular kat opis nih..ngeee

FULL ITINERARY KL-BUSAN-SEOUL untuk 7 hari 6 malam.

๐Ÿ
Day 1 (06.03.2016)

- flight pagi, amek KL to Busan (8.30 pagi, sampai Airport Gimhae 3.45 petang)
- naik train ke Grand Motel, Busan
- check-in & rest
- malam Jagalchi Sijang
- Yongdusan Park / Busan Tower 
 
๐ŸDay 2 (07.03.2016)
- 40 Step Culture
- Gamcheon Village 
- Haeundae Beach
- Dadaepo Sunset Fountain of Dream *tutup
- check-out & Busan Station untuk ke Seoul

๐ŸDay 3 (08.03.2016)
- train pagi 5.40 pagi sampai Seoul 11.03 pagi
- letak beg kat guesthouse & lepak kat Holly's Coffee sementara nak tunggu waktu check-in
- Namsan Tower

๐ŸDay 4 (09.03.2016)
- MBC World
- Samcheong-dong
- dinner

๐ŸDay 5 (10.03.2016)
- check-in Eid Guesthouse
- SMTown
- Apgujeong Rodeo Street (K-Star Road)
- Line Store

๐ŸDay 6 (11.03.2016)
- G-Train to Iksan
- carik poster Suga (Bangtan)
- balik rest

๐ŸDay 7 (12.03.2016)
- check-out
- balik Malaysia (4.25 petang, sampai KLIA2 10.10 malam)

Total Expenses :
Flight Ticket - RM 1481.16 (include flight meal x 1, beg 20kg pergi 40kg balik)
Guesthouse Busan - RM 240 (2h1m / person)
Guesthouse Seoul - RM 317.12 (3h2m / person)
Guesthouse Seoul - 80,000 (3h2m / person)
Duit Tukar - RM1000 (tak berapa ingat, hihi)
Total = RM1167.39 / person (tak termasuk entrance fee & shopping)


UPDATE : KLIK SINI : Korea Trip - Day 1

BALI TRIP - Day 1 (01/10/2016)

Assalamualaikum..

Sebelum terlupa pasal trip Bali, macam miera lupa trip yang sebelum2 ni..baiklah kite tulis cepat-cepat naa..:)

Miera beli tiket Bali nih bulan Februari sebulan sebelum pergi Korea bulan 3, sebabnya masa tu Malindo ade buat promosi..jadi tiket murah lah sikit compare to others airline kan..trip Bali ni miera pergi dengan ofismate and kawan-kawan ofismate..:) trip 5 hari 4 malam je..:)

dua hari sebelum miera beli tiket ERL, mase tu kalau beli ERL dengan Mastercard ade less jadi tiket RM44 seorang untuk sehala..kitorang naik ERL Ekspress dari KL Sentral ke KLIA...kalau dulu Malindo kat KLIA2, now dah pindah KLIA...sampai KL Sentral, stop untuk wrap luggage dulu..RM10 je untuk wrapping..

sampai KLIA, sempat lepak Starbuck dulu sementara nak tunggu flight pukul 4.55 petang..naik flight memang lentok lah..mengantuk oiii, bangun pagi packing barang..hihih..sepanjang flight pergi, miera asyik repeat lagu Najwa Latip je kat ipod..sebab ioulsss ni macam-macam pikir kalau naik flight...hishh, teruk..tapi serius dengar lagu Najwa ni, buat rase tenang jugaklah..cer lah dengar Ada-Mu Najwa Latip..:)

alhamdulillah, sepanjang perjalanan okay je and sampai airport Ngurah Rai, Denpasar dalam pukul 8.50 malam waktu tempatan..kat Bali takde perbezaan masa pun dengan Malaysia, jadi senang sikit..sampai je terus cari Tour Guide & terus pergi makan Wang Solo..laporrr.. :)
lepas makan malam, singgah kedai beli simcard untuk kegunaan sepanjang kat Bali..6GB data 160,000rp..okay lah kot..:)

dah malam-malam nih, takde bende nak tengok sangat pun..lepas check in hotel, masuk bilik ungkai baju bawak keluar..malas dah nak bukak tutup beg, bawak kuar sekali je senang..hehe
Hotel J4 Legian (klik untuk hotel info)
Hotel J4 Legian, Kuta (klik gambar untuk hotel website) 
hotel J4 Legian nih, between major club tapi tingkap hotel ni sound proof..tak menganggu pun kalau nak tidur...:) 

so, habislah cerita day 1 kat Bali..next entry will be day 2..harap-harap bos takde lah selalu kat opis, boleh habiskan entry Bali cepat sikit..:p