♥Mr. Nuffnang♥

Saturday, November 28, 2015

Star Libra Cruise (Pen-Phuket-Krabi) ~ Day 3

Assalamualaikum..

our Day 3 begin..:)

:)

Dua hari bangun awal sebab nak tengok sunrise punya pasal..heeee
perjalanan pertama, transfer dari cruise naik bot ke Krabi Island..
Happy us in Krabi..hoho :)
King Crab..nama tempat tak tau lah plak, bus berhenti sekejap je untuk amek gambar..:)



Lunch..:)
Dieorang bawak p makan kat kedai halal, so no worries..:)

paparazzi caught us..bhaha
singgah catfish farm...


Pantai cantik..:)
Terbaik..:)
Auntie ni memang terbaiklah, mula2 pergi kedai dia mahal so jalan dulu p kedai lain..at last, datang balik kat kedai die, tawar2 sampai dapat kurang..:) Kob Khun Ka..:)
Petang dah kena naik kapal before 6pm sebabnya nak kejar Gala Dinner 1st Session pukul 6.30..nasib kiteorang amek 2nd session pukul 9 malam..:)
selfie..selfie..:)

Wefie..:)


 Settle gala dinner, tukar baju p duduk lepak wifi 2 jam plak..hihi..habis dua jam tunggu Hallowen party, last night on board layankan ajelah..hehe :)
Oppa Gangnam Style katanya..hahah..:)


Tak dan nak tengok sampai habis, lapar makan lagi..huhu..dah habis makan mata pun ngantuk dah, balik bilik tidoooo..:)

Last Day On Board (Penang)
28.10.2014
yehaaa..sampai Penang sudah..:) Oh Malaysiaku..;)

Check In nak balik KL..hye Key Ell..;)

Just the 3 of us, officemate yang lain balik naik bus..:)

yeahhh...KLIA..:)

Finally, habis cerita cruise..2 tahun berturut2 p Thailand, huhu..:)

Star Libra Cruise (Pen-Phuket-Krabi) ~ Day 2

Assalamualaikum..

DAY 2 ~ 27.10.2014
amboih, lama betul nak update last year punya company trip..berzaman duduk dalam sarang spider..kikiki..let start 2nd day..hari ke2, still tak tau apa nak buat selain makan & tidur..hihi..lepas sarapan, kena berkumpul kat Stardust untuk briefing & jalan ikut pakej yang Star Cruise bagi semalam..

2nd day sunrise..Cantik sangat..:)
Really love this..^_^

Yeahhhiiee, dah sampai Phuket..:)
 Phuket…
Turun kapal je, berlari2 carik bus nak cop tempat dulu..haha, so takdelah berpecah dalam bus..:)
Tempat 1st kat Phuket ~ Kilang Gajus..
nih kalau kat Malaysia sikit pun takde heran nih..confirm, huhu
2nd place, tengok monkey show..:)

Elephant Station
Elephant Show
 
Nak selfie mesti ada je muka dua orang mamat nih..hahah :)
Scenery sangat2 cantik kat sini tapi tak ingat nama tempat..hurmm





Patong Beach, Shopping..:)
Kiteorang shopping kat area Bangla Road, harga barang mahal sikit dari Chiang Mai so beli t-shirt selai je untuk pakai sendiri..:) kat Bangla Road ni agak busy dengan mat2 saleh, kiri kanan jalan penuh dengan pub & bar..uishh, rosak mata..hihihik :)

Macam2 benda ada kat Patong Beach nih, social life..haha :)





Recharge dulu apa yang patut..Kebab ayam..:)
Dah settle makan & shopping, naik bus & terus ke Phuket port nak naik kapal balik..shopping pun tak banyak sangat, rasa macam kat Phuket barang mahal sikit dari Chiang Mai tahun lepas so tak banyak beli sangat pun..:) kat Patong Beach ni masa agak terhad, nak p massage pun tak sempat..hoho..terkejar2 plak nak p carik bus, nak balik kapal..huiii

dah malam, serius cantik..:)
JPC Crew..;p
Naik kapal, settle semua bende bukan terus tidur pun..jalan lagi sambung explore atas kapal plak..hihi..
Social time..wifi ler, apa lagi..hihi
Serius suara pak cik nih best, tak tau lah Malaysian atau filipinos..:)
Habis cerita kat Phuket, kapal gerak ke Krabi tengah malam tu jugak..duduk atas kapal takda keje lain selain makan..kikiki..next day ke Krabi ke kita..?hihi :)