♥Mr. Nuffnang♥

Monday, December 15, 2014

Chiang Mai ~ Day 3

Assalamualaikum..

Hye readers..ni story mory hari ke3 plak, hari ni jalan2 area Chiang Mai je..tour guide bawak pergi tempat Thai Silk, tempat barangan kulit, tempat jual madu & yang paling best tempat jual gem..hahaha..tapi kat tempat gem tu ‘no picture’ so memang takde gambar lah kan..:-) lagi satu kat sini, kalau korang tak cukup cash thai bath dieorg terima duit rm so don’t worry..hihi

ulat sutera..:-)




 Lepas sume2 tempat tu, kiteorg gerak pergi Royal Pavilion plak..masa kiteorg datang, sebahagian tempat ni still under construction..:-)


Under construction. .

Jauh perjalanan, luas permandangan..hihi







Girin..:)

Dari Royal Pavilion, kiteorg ke Sunday Market..shopping lagi..owh, kat sini sangat2 spoil the mood but I try to calm down myself..seriusly..
Sunday Market..
Ni bukan buah potong ye kawan2, hihi..ni flavour yang korang pilih untuk juice..real fruit memang best..:-)

Papan tanda kalau korang nak carik tempat makan ke ataupun toilet..:-)
1st time tengok macam ni, macam jakun lah jgak..hahaha

Untuk makan malam, memang special service habaq hang..:-) dari 1st day nak makan makanan halal, dah nak balik Malaysia baru dapat..hihi..apa yang specialnya.?kiteorg ade special driver yang hantar pergi kedai nih..:-) 

Bismillah Halal Food, ada cop halal so takde lah was-was..
Masa kiteorg sampai kedai tutup, rupanya dah ada orang lain reserve..
Lauk untuk 2 orang makan, tour guide dah order kan dulu sebelum kiteorg sampai..:-)
Bersepah..:)
1st time jumpe bank bergerak..:-)

Dragon fruit + strawberry..terbaik..:-)
Dah sakan berjalan & shopping, masa untuk massage..:-)
Our last day tido kat sini, malasnya nak packing barang..:-)


*Habislah cerita hari ke3 kami, next day is our last day in Chiang Mai..tak sabarnya nak balik Malaysia..:-)










No comments: