Monday, December 15, 2014

# Chiang Mai # Cik Amiera Travel

Chiang Mai ~ Day 2

Assalamualaikum…

Hye readers..nih nak sambung entry untuk day 2 plak, hari ni travel jauh sikit..ke Chiang Rai ke kite.?hehe..lama jugak duduk dalam bus, 1st stop kat Chiang Rai ialah hotspring..alah, kalau macam kat N9 ada Wet World Pedas kat sini ada hotspring..hihi

   
Our 1st stop on the 2nd days..:-)  
2nd stop plak pergi White Temple..kat sini takde bende sangat nak tengok, cumenye dieorg punye temple ni kalau tengok dekat2 korang akan nampak beribu serpihan cermin kaca dieorg tampal kat dinding temple..
White Temple..kiteorg just jalan kat luar temple, nak masuk dalam memang tak lah kan..:-)
Scary..
Dari White Temple plak kiteorang naik bot keliling 3 Border..between Thailand, Laos & Myanmar dekat2 je..:-)

3 border - Thai, Laos & Myanmar..masa naik bot ni tawakkal sangat2, takut tenggelam..air sungai die masyaAllah, sikit lagi nak masuk dalam bot..memang scary lah..:-)

Immigration sempadan Thai..
JPCrew..^_^
Shopping..shopping..market ni area immigration tadi je, nama market tak ingat lah pulak..hihi
Tour guide yang bawak kiteorg datang stall ni, serius ayam goreng die sedap..:-)

Dah puas shopping dalam pukul 7 kot macam tu kiteorang gerak balik Chiang Mai..perjalanan dari Chiang Rai ke Chiang Mai tu agak jauh & bengkang bengkok, masing2 pun dah tak dengar suara letih punya pasal..:-)

Sampai hotel mandi2 & siap2 untuk keluar balik..apa lagi shopping lah, rugilah kalau datang tempat orang nak dok terperuk je dalam bilik kan..huhu..:-)

*see you next entry – Chiang Mai ~ Day 3..:-)





No comments: