Wednesday, December 17, 2014

# backpackers to Singapore # Cik Amiera Travel

Backpackers ke Singapore ~ Day 1 (Part 2)

Assalamualaikum..

malas nak sambung part 2 tapi gagah jugak update..:) 1st day sampai Singapore terus pergi letak beg kat hotel..kiteorang duduk kat Chic Capsule Otel kat area Mosque Street, Chinatown..puas hatilah kalau by backpackers, kat sebaris tu ade 2 atau 3 hotel rasanye..cuma dah name pun Chinatown, sekeliling confirm kedai non halal je banyak..:) Chic Otel ni betul2 belakang exit MRT Chinatown, serius sangat senang nak carik..keluar dari MRT Chinatown EXIT A, naik escalator belok kiri, straight korang nampak jalan besar then ke kanan..straight lagi sampai junction, kat junction tu korang boleh nampak signboard Mosque St, amek/belok kanan, jalan depan sikit je dah sampai.. boleh cek kat SINI.
 1st time cari hotel guna jalan jauh..ni exit dari MRT Chinatown..sepanjang jalan nih memang banyak jual keychain & fridge magnet..tempat shopping lag senang kata, hehe..sebenarnya ade jalan yang lagi dekat dari nih...^_^
Mosque St. (siang)
salah jalan pun syok jugak, boleh cuci mata tengok macam-macam..:)

dah sampai hostel & letak beg, tengok toilet semua settle terus ke USS, naik MRT lagi..:) untuk pergi USS dari Chinatown (North East Line) turun kat Harbour Front (North East Line) amek exit Vivo City & proceed ke Level 3 untuk naik Sentosa Express plak..yeahhh, dah sampai USS..:)
tiket MRT..
tiket Cable Car (Sentosa Island)..^_^
yehettt..finally, dah sampai..:)
don’t know who he is tapi dah terselit malas nak crop..hahaha
 Far Far Away..:)
 yehet..:)
recharge dulu sebelum sambung mengexplore USS..:)
fefeeling kat New York..:)


Mummyyyyy....serius, scary naik roller coaster mummy ni..kalau hati tikus memang terbaik lah naik..nak release tension pun boleh naik..memang tak lah nak naik lagi..huhu
the haters thing ever,tengok je pun dah scary..nasib baik tutup..hahaha
Light..Camera..Action..lame giler nak tunggu so skip saje..:)
 kat KL pun ada tapi nak jugak masuk..hihi
sempat singgah beli luggage tag..hihih

petang dah kuar dari USS, banyak tempat tutup..kedai makan pun banyak tutup..:) balik sampai hotel, rest sekejap petang keluar shopping kat area Chinatown plak..tak pergi jauh pun sebab dah penat..shopping pun ala kadar je, lepas tu terus balik hotel balik..:)
Night life..:)

 Note : Day 2 will be update soon..excited nak jalan lagi sebelum balik KL..:)









No comments: