♥Mr. Nuffnang♥

Wednesday, November 6, 2013

Chiang Mai~Teaser

Assalamualaikum..

Wah, berkurun lamenye nak update pasal Chiang Mai nih..dah masuk tahun baru baru nak buat karangan.. Actually 1hb November 2013, genap setahun kerja dengan Perunding JPC and i am the lucky person yang sangat2 baru dalam ofis boleh ikut company trip..fully sponsored ni, bhahaha..fully sponsored untuk 4 hari 3 malam je, jadilah dari takde apa langsung kan..senior2 cakap bukan senang ofis nak bawak p company trip, untunglah..!! hehe..

Woahh, ini first time rasa naik kapal terobang..excited ada takut pun hado tapi tawakkal indahualallah je & amik pengalaman kata orang..walau company trip je pun, bilernye lagi nak merasa menghabiskan duit company..hihi :-)
Next entry will be update for day 1, ni teaser je pun..hihi

Friday, August 16, 2013

Selamat..Selamat Hari Raya (2013)

Assalamualaikum..

mood raya lagi nih..Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin..:) alhamdulillah, selesai puasa 29 hari & sekarang kita sambut raya plak..tahun ke5 raya tanpa arwah ayah, tarikh yang sama raya tahun ni dengan tarikh arwah ayah meninggal..sedihh..:(

hurm, raya tahun ni tak terasa mcm best pun maybe sebab kengkawan yang single makin pupus..pupus sebab ape?sebab dah kawen lar, sedihh!!nak beraya pun takde member dah, huarghhhh..;( raya sekarang pun  tak macam zaman kecik2 dulu..maybe dulu zaman hulur tangan minta duit raya je kot, bak kate Haniey bambam "wit wit" hihi..tahun ni 1st time bagi duit raya sebabnya tahun ni baru dapat kerja yang betul2 steady..alhamdulillah :)

RAYA PERTAMA 8 AUG 2013..:)


 bujang2, tongah tak bujang laie dah..:)

 Haniey bam mak yonggg..:)

 say peace!!! :)

 separuh dari waris Md Jadi & Baiyah..ni baru 3 induk, kalau tambah lagi 5, memang gamat..:)

 onyang dengan cicit..:)

 bujang bujang..:)

 4 orang budak kecik pun dah gamat, belum 10..huhu

 geletis!!best capture i had, tak pandai sebenarnye amek gambar senyum nampak gigi..awkward, hahaha
 percayalah, dia abang saya adik!!hahaha


Raya Ke2 - Open Haus..:)



           Kena pedajal makan asap, bhahaha..:-D


 bukan candid hokay, memang dia suh amek gambar..haha, ini semua poyo!!



p/s : i love my life...:)

Sunday, July 28, 2013

Iftar Dengan Officemate on 16th Ramadan..

Assalamualaikum..

tak banyak pun nak cerita sebabnya ofismate kite ramai chinese, dieorang pun macam tak berapa nak sporting sangat sebabnya bos pun tak sporting..bos duduk sebelah je masing2 dah jadi tikus mondok..bhahaha :)

Iftar kali ni kami pergi Double Tree by Hilton (Makan Kitchen)..mahal na mamm tapi kami datang makan je yang bayar bos, muahaha..apa lagi bedallah..makanan boleh tahanlah tapi tak sebanyak kat tempat bos belanja makan tahun lepas (kes lupa nama hotel,hihi)..tak sebanyak kat Allson Klana Seremban jugak tapi yang penting dapat makan, alhamdulillah..banyak jodoh kat Double Tree ni, huhu..:)

 port harus, bhahaha..jakun sekejap masuk toilet ni, bersih jugak lah..:)

 ini budak malu malu tapi mahu..super duper tembam & cute, geram ya ampun..:)

kenapa aku senyum macam tu?sebabnya kat tepi tu ade opismate yang mengganggu konsentrasi aku katanya "haa, amek gambar senyum tunjuklah gigi" kuangjaqqqq..hahaha


aku jarang berjalan atau keluar pakai skirt labuh, kebiasaan outfit aku jeans jeans and jeans..boringggg!!! that day aku berjaya memuslimahkan diri aku dengan skirt lycra labuh, yipiieeee..:) and macam best plak pkai skirt ni kan, lain kali lain masa nak pakai skirt lagilah,hihi..


p/s : tengah buat calculation nak beli barang-barang raya..:)



Lagu Raya Evergreen

Assalamualaikum..

wooo, sedar tak sedar dah 19 hari kita berpuasa..lagi 10 hari lagi nak raya, masa nak beli baju raya lah gamaknya ni kan..:) weee, sekarang mood nak raya je dah..radio pun dah start putarkan lagu raya..tv pun dah ada iklan raya..

masa masa nilah nak dengar & simpan lagu raya dalam phone, siap buat ringtone lagi..*baik mengaku siapa yang selalu buat tiap tiap tahun..? tahun ni tahun ke-25 aku beraya single lagi (perlu ke mention?cehh!!) arghh, pedulik ape ku nak bagitau jugak..kihkih, seronok sebenarnya raya single ni..*okay, ini tipuuuuu!!!makkkk, nak kawinn..:)

okay!!stop nonsense, back to tajuk entry "Lagu Raya Evergreen"..ni yang best ni, duduk rumah sorang sorang ape lagi, pasang speaker kat phone bukak lagu raya kuat kuat..syahduu, rasa sekarang jugak nak balik duduk kampung tapi malangnya ada lagi seminggu nak kerja..phewww..okay, meh nak kongsi lagu raya yang aku selalu dengar..mungkin sama dengan korang mungkin jugak tak..yelah, citarasa setiap orang kan berbeda..hihi

LAGU RAYA EVERGREEN..
  1. Aisyah - Pulanglah
  2. Azlina Aziz - Indahnya Beraya Di Desa
  3. Anuar Zain ft Elina - Suasana Hari Raya
  4. Black Dog Bone - Cahaya Aidilfitri
  5. Dayangku Intan - Senandung Hari Raya Untuk Mu
  6. Dj Dave - Menjelang Hari Raya
  7. Hail Amir & Uji Rashid - Seloka Hari Raya
  8. Khairil Johari Johar - Sepasang Kurung Biru
  9. M. Nasir - Satu Hari Di Hari Raya
  10. P. Ramlee - Dendang Perantau
  11. Rahimah Rahim - Selamat Hari Raya
  12. Saloma - Selamat Hari Raya
  13. Siti Nurhaliza - Anugerah Aidilfitri
  14. Siti Nurhaliza - Nazam Lebaran
  15. Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal
  16. Siti Nurhaliza - Meriah Suasana Hari Raya
  17. Siti Nurhaliza - Sesuci Lebaran
  18. Siti Nurhaliza - Bila Hari Raya Menjelma
  19. Siti Nurhaliza - Suara Takbir
  20. Sudirman - Balik Kampung
banyak lagi lagu raya yang lain tapi ni antara yang selalu aku download & upload dalam phone..seriusly, kadang kadang sampai 2 minggu pasang ringtone raya, hikhik..and aku antara ribuan jutaan peminat Dato Siti Nurhaliza & sebab itulah jugak nama dia paling banyak dalam senarai tu..lagu dia memang wajib ada dalam phone aku tiap-tiap tahun..:) 

till then, Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka Guys..:)