Saturday, July 2, 2011

Mix Entry

Assalamualaikum..
       dua tiga hari ni macam-macam hal yang jadi..semalam dapat berita ayah kawan Miera (Su Lily) meninggal petang semalam..arwah pak cik tu kawan baik arwah ayah Miera juga..kiteorang memang rapat sampai sekarang..T_T lepas Zuhur hari ni baru selesai upacara pengkebumian..selesai satu hal..
       esok plak ada kenduri rumah pak cik saudara, kang kalau tak pergi tak kenal saudara plak nanti..manalah tau admire admire rupanya terEdmire ke saudara sendiri..tak ke naya tu..huhu..
        hari ni dapat belajar benda baru..eyh, chup chup..bukan hari ni semalamlah..dok asyik bercerita pasal Imam Muda terbaca plak kat Facebook Heliza Helmi dia ada share something yang selalu kita guna pakai dalam keadaan seharian kita..macam ni....

Salam,instead of saying:
~ "Hello" ,let's say "Assalamualaikum",
~ "Thanks-JazakAllah Khairan",
~ " Tc Bye- "Fee Aman Allah",
~ " Ok-InsyaAllah", 
~ "I am fine-Alhamdulillah",
~ "Great-MasyaAllah",
~ "Wow-SubhanAllah".. :)

p/s Heliza ~ we try to practise all this words.. practise become habit..




Nota tangan ~ takziah untuk seluruh kaum keluarga Su Lily and harap korang pun dapat sedekahkan Al-Fatihah juga untuk arwah..



No comments: