Wednesday, June 29, 2011

Lagu OST Chuck ~ Terrified (Katherine McPhee & Zachary Levi)

June 29, 2011 0 Comments
Assalamualaikum..
       bosan juga cuti ni, tak tau nak buat apa..berBlogwalking jelah..BW kat blog Anna Boleyn sat tadi jumpa lagu yang Miera dah lama nak cari tapi tak tau tajuk dia..jumpa kat blog Anna, lagu tema Anna kot..^_^ dah lama tak layan cerita Chuck..asyik lupa waktu tayangan je..huhu..



Terrified by Katherine McPhee & Zachary Levi (Chuck)



You by the light
Is the greatest find
In a world full wrong you're the thing that's right
Finally made it through the lonely to the other side

You said it again my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark,
And I'm in love and I'm terrified.
For the first time in the last time
In my only life.


This could be good
It's already better than last
And love is worse than knowing
You're holding back
I could be all that you needed
If you let me try


You said it again my hearts in motion
Every word feels like a shooting start
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love and I'm terrified
For the first time in the last time
in my only

I only said it cause i mean it
I only mean cause it's true
So don't you doubt what i've been dreaming
Cause it fills me up and holds me close
Whenever i'm without you

You said it again my hearts in motion
Every word feels like a shooting star
Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love and I'm terrified
For the first time in
the last time
In my only life

Sunday, June 19, 2011

Selamat Hari Bapa..

June 19, 2011 0 Comments
Assalamualaikum...
        hari ni eyh Hari Bapa.?so Selamat Hari Bapa untuk lelaki yang sudah bergelar bapa and yang bakal menjadi bapa..rasa macam jeles sangat-sangat tengok korang wish Father's Day, hangout dengan dia..beruntung sangat sebab korang masih ada bapa..masuk bulan 8 ni dah tiga tahun arwah ayah takde dengan Miera..seriusly memang banyak kenangan, banyak benda yang Miera nak kongsi tapi tak tercapai hajat tu kan..
        seharusnya anda patut bersyukur masih ada bapa and masih boleh sambut Hari Bapa dengan bapa korang..no matter what, no matter where i am, doa je yang boleh kita bagi untuk semua bapa yang dah kembali ke Rahmatullah..dah dah, takmo tulis panjang-panjang..nanti mata masuk habuk..(T_T)


Nota tangan ~ dengar khabar bapa kepada Opie Zami iaitu Zami Ismail ataupun yang lebih orang kenal dengan Pak Uda kembali ke Rahmatullah pagi tadi akibat komplikasi jantung rasanya...ala, yang berlakon dalam Pi Mai Pi Mai Tang Tu, Zombie Kampung Pisang and yang terbaru Hantu Kak Limah Balik Rumah tu lah...hari tu ada juga tengok kat Astro Oasis cerita Tanah Kubur...apa-apa pun Al-Fatihah untuk arwah Miera and korang yang kehilangan bapa juga..Al-Fatihah...

Saturday, June 18, 2011

Tilu - Jangan Jangan Cuba..!

June 18, 2011 2 Comments
Assalamualaikum..
       hari ni dengar kat Suria fm lagu baru, terus buka website Suria..rupa-rupanya lagu baru Tilu..ala, yang vokalis dia sama macam nama kite tu tapi jeles dia comel dari kite..=p nih nak share videonya denga lirik sekali..^_^ lagu-lagu Tilu yang Miera pernah dengar sebelum ni memang best..yang Miera suka dengar Diam-Daim dengan Jantung Hati..memang layannnn...nak download klik SINI...


Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug
Bergetar seluruh tubuh ku
Hati ku tak tentu
dag dig dug dag dig dug

Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug dag dig dug

Memerah pipi ku jadinya ku malu
dag dig dug dag dig dug

Dan kau bisik kata cinta
Hati ku berbunga bunga
Dan jangan kau cuba-cuba
Untuk lebih merayu ku

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa
Jangan jangan cuba kau siksa
Jangan jangan cuba kau cinta aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan jangan jangan
Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug dag dig dug
Memerah pipi ku jadinya ku malu
dag dig dug dag dig dug

Dan kau bisik kata cinta
Hati ku berbunga bunga
Dan jangan kau cuba-cuba
Untuk lebih merayu ku

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa
Jangan jangan cuba kau siksa
Jangan jangan cuba kau cinta aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa ( jangan )
Jangan jangan cuba kau siksa ( jangan )
Jangan jangan cuba kau cinta aku ( jangan )
Hanya kerna hawa nafsu

Nota tangan ~ meh lar layan..^_^ 


Friday, June 17, 2011

Myvi Barulah..!

June 17, 2011 0 Comments
Assalamualaikumm...

      hari ni pelancaran Myvi baru..agak berkenan juga tengok kat dalam berita tadi..huhu..agak-agak bilalah boleh pakai Myvi plak ni..hahaha hadoiiii..lesen kereta pun tak tercapai hajat lagi nak amik..


Nota tangan ~ malas nak review banyak-banyak pasal luar dalam Myvi baru ni..^_^ tengok gambar pun dah cukup..^_^ agak-agak ada tak wane pinky pinky..hehe



Monday, June 6, 2011

Slot Cerekarama ~ Jemaah Kolestrol

June 06, 2011 2 Comments
Assalamualaikumm..
 
        sabtu lepas layan Cerekarama kat TV3..
Barisan pelakon Jemaah Kolestrol :
~ Ungku Aziz sbg Ustaz Mizan
~ Delimawati sbg mak Ustaz Mizan
~ Neelofa sbg Dr.Najiha
~ Fathil Dhani sbg Ustaz Shuaib
~ Along Eyzendy sbg Bujal

       Kisah Mengenai pertentangan pendapat antara golongan tua dan muda...Ustaz Mizan pulang ke tanah air setelah tamat belajar dalam bidang syariah di sebuah universiti di Jordan. Walaupun berkelulusan dalam bidang agama tapi dia amat mahir dalam komputer dan telah menggunakan blognya sebagai medium untuk berdakwah malah dia dapat banyak jemputan untuk berceramah.
Oleh kerana masih bujang, ustaz Mizan tinggal bersama dengan ibunya. Konflik timbul apabila seorang demi seorang setiausaha di surau tempat mereka meninggal akibat serangan jantung. Kematian yang berturut-turut ini menjadikan penduduk kampung kecoh apabila ramai yang mula membuat pelbagai spekulasi. Ada yang mengatakan kononnya kematian mereka itu berpunca dari perigi tua berdekatan surau itu dan di perigi itu berlakunya tempat pemancungan AJK masjid dan kepalanya dibuang di dalam perigi itu..disebabkan percanggahan pendapat antara Ustaz Shuaib dengan Ustaz Mizan berlakunya konflik antara mereka...



Nota tangan ~ first time tengok Lofa berlakon and pakai tudung lagi..sweet sangat..sebelum ni macam tak minat tengok dia sejak-sejak gosip dengan Shah Jaszle tu..lepas je tengok dia dalam drama ni, terus minat..gosip-gosip tu lantak pi lah..hahaha..^_^