Sunday, May 29, 2011

Melodi ~ Siapakah.?

May 29, 2011 4 Comments
Assalamualaikumm..
       hujung Minggu ahad confirm duduk depan TV tunggu Melodi, tu pun kalau tak keluar lar..ngeeee..."Artis Jadi Punca Putus Tunang.." siapakah agak-agaknya ye..?ciri-ciri yang dinyatakan artis lelaki yang boleh dikatakan ustaz walaupun bukan ustaz, dah bertunang..nak tau kena tunggu lar Skuad Zuan Melodi pergi terjah artis lelaki tu untuk kenyataan balas..^_^

Nota tangan ~ tak baik jadi orang ketiga and punca orang lain putus tunang tapi we can't point our finger to one side je kan..kena tunggu kenyataan balas then baru judge siapa betul siapa salah..tapi all things happen ada hikmah kan..^_^

Saturday, May 28, 2011

Bosan bosan Layan Cikgu Shida..^_^

May 28, 2011 0 Comments
Assalamualaikum..
       siapa yang dengar Hotfm, mesti pernah tau pasal Wak AG vs Cikgu Shida..^_^ heboh hari tu yang masa demam Wak AG tu..Wak AG nak beat CS, memang tak lar kan..CS dah banyak vid yang dia buat berbanding Wak AG yang baru nak terjun ke dalam bidang ni..cewaahhh..huhu..meh meh layan Cikgu Shida jom..

first time tengok vid ni dulu Miera cakap.."bukan ni kot..cer tengok tangan dia, muka dia lain je.." dah tengok kat Hot.fm, memang sah-sah Cikgu Shida..memang sempoi gilalah Cikgu ni..tak caya?meh nak kongsi lagi..^_^
ni vid yang Wak AG beat dengan Cikgu Shida...
Wak AG tak berapa sangat..^_^
ni masa Cikgu Shida datang konti Hot.fm..Miera pun dapat tengok sekejap je kat 8TV, tergesa-gesa nak pergi kerja dah..so dengar dalam radio jelah, then tengok dieorang post kat Facebook..^_^


Thursday, May 26, 2011

New Age Coming..^_^

May 26, 2011 0 Comments
Assalamualaikumm..
        Alhamdulillah, hari ni genap 23 tahun..syukur sangat sebab Allah masih beri peluang untuk bernafas atas bumi ni dan seharusnya Miera kena lebih bersyukur dengan apa yang ada setakat 23 tahun ni..even kadang-kadang ada juga terdetik kat hati rasa tak bersyukur tapi Alhamdulillah mak always be there by myside..Alhamdulillah, syukur sangat-sangat..rasa macam tak mampu nak kehilangan lagi dah..
        thanks a billion word to my mother and my late father for give me birth and bringing me up untill this day..adakala sering sangat terlancang kata, terlepas bicara tapi both of them always be my dunia akhirat..lurving them dunia akhirat...hehehe..dah macam, bagi syarahan plak..haha, perah santan betul..=p
        tak kira apa yang datang and apa yang pergi, mak always be with me..hari ni first time Miera mesej kat mak ucap terima kasih for bringing me up..selama ni tak pernah lagi melainkan Hari Raya..T_T


        kengkawan kat Facebook pun ada yang wish juga, really appreciate them..macam-macam wish dari dieorang especially kengkawan terdekat..hahaha, belasah korang kang tau lar..^_^ and harapnya my wish gonna be reality, only God knows everything..rasanya i'm gonna give up..^_^ from the top to bottom..huhu
 ala, belanje Mamak je..hahaha..
see, macam-macam wish..sorang suruh demok, sorang lagi suruh carik bf..hahaha..bff bolehlah..apakah..?ingat macam pilih ikan borong kat pasar malam ke..weheee...
 always hoping that my wishes come true..^_-
tengok Faiz sampai dua kali sent..tertekan sudah..^_^
 K.Sarb be the first person yang wish kat Fb..^_^ Shamira plak tak caya sungguh dah Miera dah solo..haha, pokok dek kau lah nak cayo kato den ko tak...dah berbuih mulut den mengobar an kek kau..huhu ^_^

Nota tangan ~ agak-agak ada tak readers dari Felda Sungai Kelamah erk kat blog ni..nak jumpe die, dah naik give up dah...T_T


Friday, May 20, 2011

Cinta Melody..

May 20, 2011 3 Comments
Assalamualaikumm...
       dah berminggu-minggu nak tulis entry pasal cerita ni tapi asyik letak dalam draft je..wihiiii...lepas dari cerita Kejora dan Bintang bulan lepas, diganti pulak dengan cerita Cinta Melody..yang bestnya lagu tema untuk Cinta Melody ni lagu Aishiteru dari Zivilia...lagu yang Miera selalu dengar, ada entry juga kat SINI..


Pelakon Cinta Melody ~
Chelsea Olivia sebagai Melody
Randy Pangalila sebagai Elang
Poppy Bunga sebagai Jelita
Fendy Chow sebagai Raffi
Fanny Ghassani sebagai Sonia
Ryana Dea sebagai Ajeng
Aditya Firmansyah sebagai Delon
Zidni Adam sebagai Agung
Febby Febiola sebagai Hanny
Febby Lawrence sebagai Anggika
Amara sebagai Nisa
Krisna Murti Wibowo sebagai Bharata/Fajar
Ferry Salim sebagai Fajri
Marini sebagai Fatima
Yoppie Beda sebagai Indarto
Afifa Syahira
Derry Drajat


Sinopsis ~

Melody adalah gadis yang cantik dan cerdas. Dia bekerja sebagai supervisor di sebuah perusahaan mie instant/makanan ringan. Melody tinggal bersama nenek (Fatima), ibu (Nissa), tante (Hanny), dan dua sepupu (Agung dan Jelita). Hanny dan Nissa adalah dua menantu Fatima yang tinggal bersama, setelah anak-anak Fatima (Fajri dan Fajar) meninggal secara bersamaan karena kecelakaan. Saat kecelakaan itu, hanya mayat Fajri yang ditemukan sementara mayat Fajar tidak. Hal ini menyebabkan Nissa berkeras kalau suaminya masih hidup. Nissa selalu marah kalau Fatima ingin membuatkan makam untuk Fajar. Nissa marah dengan dalih bahwa tidak masuk akal membuat makam tanpa ada jasad. Sementara itu Hanny sangat membenci Nissa karena ia merasa bahwa suaminya meninggal karena kelalaian Fajar membawa mobil. Hanny menganggap Nissa adalah janda pembunuh.
Suatu hari, Melody bertemu dengan Elang dan tidak sengaja menabraknya. Terjadilah pertengkaran di antara mereka. Elang sebenarnya anak pemilik perusahaan tempat Melody bekerja. Elang dididik orang tuanya (Anggika dan Bharata) untuk bisa mengatur perusahaan mereka, tetapi harus dari level bawah dulu. Dan Bharata menempatkan Elang sebagai asisten Melody. Betapa terkejutnya mereka berdua ketika menyadari mereka harus bekerja bersama. Pertengkaran dan perdebatan pun akhirnya selalu mewarnai pekerjaan mereka.
Saat tak sengaja bertemu dengan Bharata, Melody terpana karena wajah Bharata mirip sekali dengan Fajar, ayahnya, tapi Melody berusaha menepis semua itu. Padahal Bharata sebenarnya adalah Fajar, yang mengalami amnesia setelah ditolong Anggika dari kecelakaan bertahun-tahun yang lalu. Rahasia yang disimpan ini terusik saat tiba-tiba Bharata mempersoalkan tentang masa lalunya. Anggika cemas, apalagi saat dia selidiki, semua ucapan Bharata keluar setelah dia kenal dengan Melody. Anggika mencari tahu tentang Melody dan keluarganya. Anggika syok karena Melody adalah anak suaminya. Ia berusaha keras menjauhkan Bharata dari Melody. Bahkan saat Elang makin dekat dengan Melody, Anggika makin keras dan menjodohkan Elang dengan Ajeng. Ajeng yang memang mencintai Elang dan membenci Melody senang atas keputusan Anggika, tapi tidak dengan Elang.
Ancaman demi ancaman keluar dari Anggika agar Elang menjauhi Melody karena kalau tidak, Melody akan sengsara. Elang khawatir sehingga dia pun perlahan menjauhi Melody tapi tidak juga mendekati Ajeng. Elang malah tidak sengaja bertemu dengan Jelita, sepupu Melody. Jelita sendiri jadi menyukai Elang dan ia sering mencari kesempatan untuk jalan berdua.
Bagaimana kisah selanjutnya? Akankah cinta Melody pada Elang akan berakhir bahagia? Akankah Melody tahu kalau Bharata adalah ayah kandungnya? Saksikan semuanya dalam Cinta Melody!

Nota tangan ~ nak tengok Maharaja Lawak lagi lepas ni..hihihi...

Wednesday, May 11, 2011

Tragedi 10 Buah Kenderaan..

May 11, 2011 2 Comments
Assalamualaikumm..
      sekarang ni selak paper tiap-tiap hari akan ada berita mati lemas lar, kemalangan maut lar, kes tikam-tikam..semalam plak dapat tau ada accident kat Jalan Mahsan-Bahau tapi tak dapat full story..Ya Allah, tempat selalu Miera lalu kalau nak balik rumah sewa masa study dulu..hari ni baca paper full page pasal accident tu..Ya Allah, tak sangka sangat-sangat kat situ akan berlaku accident..kalau nak diikutkan kat situ memang persimpangan bahaya walaupun ada trafic light, dengan tempat laluan kereta api lagi..memang bahaya sangat, kalau siapa-siapa yang duduk atau lalu kat situ memang akan tahu lar..
      tak sangka salah seorang korban dalam kemalangan tu budak junior Kolej Komuniti lepas setahun Miera habis study..sayang sangat, arwah tak sempat nak habiskan final year..dah ajal arwah..sedih sangat, walaupun Miera tak kenal arwah tapi simpati tu tetap ada..nak-nak Miera pun bekas student KK Jempol..sejak baca paper pagi tadi, Miera fikir dah macam tradisi plak tiap-tiap tahun akan ada salah seorang student accident dan meninggal..dulu Tariq, accident teruk juga sampai patah kaki tapi boleh diselamatkan lagi..Alhamdulillah..lepas tu tengok kat Friendster plak ada abang Senior Miera accident patah kaki teruk juga..lepas pada batch Miera dua orang accident meninggal tapi kat area kawasan tempat asal arwah..dah lama tak dengar, now dengar lagi..Ya Allah, sedih sangat..bila difikirkan balik, Tuhan dah tetapkan ajal seseorang tu..kita yang hidup ni kena bersyukur kita masih bernafas walupun kita sering lalai and kita pun tak tahu cara kita meninggal nanti macam mana plak..
      apa-apa pun Al-Fatihah untuk arwah dan takziah untuk keluarga korban nahas 10 buah kenderaan tu..Al-Fatihah..nak maklumat lanjut korang boleh klik kat SINI...


Nota tangan ~ adik bongsu mangsa lemas kat Ulu Bendul minggu lepas masih tak jumpa lagi..Miera lalu UB masa balik kampung hari tu pun dieorang masih giat dalam usaha mencari..Ya Allah, harapnya cepatlah dapat jumpa..

Thursday, May 5, 2011

Mp3 Doaku Untukmu Sayang..

May 05, 2011 1 Comments

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan aku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada ilahi
tuk satukan kami disurga nanti


taukah kamu apa yang ku pinta
disetip doa sepanjang hariku
tuhan tolong aku tolong jaga dia
tuhan aku sayang dia

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada ilahi
tuk satukan kami disurga nanti

(tuhan tolong aku juga jaga dia, tuhan aku pun sayang dia)

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada ilahi
tuk satukan kami disurga nanti 

walaupun lagu ni macam lemau-lemau tapi lirik dia sangat memberi makna...

Mantan Band - Hormati Kekasihmu.mp3
lagu ni pun best juga..^_^

       sebaik-baik orang pun tak boleh nak hargai, memang tak pandai nak nilai..susah nak cari orang macam tu, at least boleh jadi imam or bimbing kita..hurm, cari macam Cik Zul pun bagus juga..even dia principal/bos sekalipun, dia tetap jaga solat tapi susah nak dapat..only God knows everything, dah tak kisahlah orang nak fikir apa dah..lantak..